Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростната кутия или съединителя.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростната кутия или съединителя.

Колеги проблема ми е следния... От известно време колата при потегляне взе да претриса. Единствено ако задържа доста на полусъединител и с повече газ, тогава тръгва без да претресе. От скоро при потегляне сутрин като е студена, при пускане на съединителя се усеща едно стържене (все едно се стържат 2 диска) Особено усезаемо е стърженето на задна. Когато загрее колата спира да стърже но пак си тресе при потегляне. Понякога трудно влизат първа и задна с другите няма проблем. Другият проблем е, че от скоро се чува някакъв странен шум от предницата. Наподобява къркорене или трополене не мога да го определя точно. Та това трополене или къркорене си е постоянно и на високи и на ниски обороти, НО натисна ли съединителя изчезва - просто го няма. Та от къде е проблема съединител или скоростна кутия или и двете заедно ?
    Fiat Brava 1.4 97

Съединител определено! Каква ти е колата? При това къркорене има ли леко присвирване ? Докато въртиш волана на място какво се чува ?
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

май проблема с трсенето при потегляне е доста наболял, и при мен го има - понякога тресе при тръгване а понякога не. четох няколко теми по този въпрос но развитие никакво, даже имаше и колеги които са сменили съединител но проблема е останал. Някои ако има опит с отстраняването на този проблем нека да пише мисля че ще е от полза на доста хора.bravo 1.6
      bravа jtd 105

Коментар

Имай в предвид че от днес нататак дисковете ти се набиват един в друг и то много грубо. Вади пачката за нов КОМПЛЕКТ съединител. Аз гарантирам, че притискателния диск се е вкопал във феродовия. И моята си плаче за съединител но не я бързам.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Някой ми беше разказвал за подобен проблем, как търсили от къде е и дори след смяна на съединителя още го имало и накрая се оказал някакъв семеринг, който просълзявал капка масло и изсъхвал но като покараш и се смаже претрисането изчезвало. Проблема е обаче, че така и не разбрах къде се намира тази пущина.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Executer написа:
            Съединител определено! Каква ти е колата? При това къркорене има ли леко присвирване ? Докато въртиш волана на място какво се чува ?
            Ами, като че ли има присвирване. Не съм много сигурен. Ами при въртене на волана звука леко се променя но не съм много сигурен.Иначе този звук на къркорене ( прилича на нещо като хвърляне на зарчета ) изчезва при натискане на съединителя.Колата е брава 1,4
            Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Сменяй с пълен комлект съединител (+ лагера задължително - сигурно той свири) и си готов.А това за пръв път го чувам, че специално този проблем с притрисането не се е оправил след подмяна на съединител.Като загасяш колата тресе ли се повече от нормалното?
              Bravo 1.6 16v

Коментар

ми не
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                X