Здравейте, имам си едно чудене за което мисля, че точно тук е мястото да се просветя.По принцип искам да си купя кола и се ВЛЮБИХ във визията на Fiat Marea и Brava, но "кварталните разбирачи" почват да умуват: "ма то много се чупи, то е италянско, абе я по-добре недей, абе скъпи са му консумативите и т.н."!Абе общо взето кой каквото чул и недочул и ме разобедиха донякаде.Та мисалта ми е следната : Моля Ви кажете си мнението и ако не Ви е проблем, разбира се и ме посъветвайте какво да правя защото нямам опит с тези автомобили, наистина ли им е толкова скъпа поддръжкака и каква е горе долу поносимата и реална цена на този род автомобили (marea weekend 1.9 TD или 1.9 JTD след 1996 год.)Предварително Ви благодаря, и ще очаквам с нетърпение вашите мнения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали да си купя Fiat
Collapse
X
-
Re: Дли да си купя Fiat
Колега, както каза колегата idm вземай едно JTD и давай, ама много газ покрай тез квартални разбирачи и само им се подсмихвай, пък те да вървят пеш.Определено JTD-то е за предпочитане пред TD-то, по много причини, като поддръжката не е кой знае каква на по-новия спрямо по-стария. Обаче разхода е доста по-нисък на по-новия.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Ми като при жените е, ако много гледаш и подбираш седиш на сухо, ако се метнеш на готина мацка в началото ти е скъпо, ако търсиш нещо грозно и простовато има добри немски гаджета, ако искаш горе долу да мяза на нещо и да те по плясква една ладичка е екстра. А ако верно си разбирач си взимаш една яка Италиянка живееш на макс, грижиш се за нея, а тя те кара да се чувстваш перфектно пред и зад нея . За тая кола дето ти е на сърцето 4000 - 4500 за начало и още около 1к. т.е. около 5500-6000 лв. ти стигат. Колега от форума продава перфектна брава за около 5500 лв, ако не ти се занимава да тражиш при търгишите и джамбазите.Айде успех и лека вечер на всички!
Коментар
-
u_bo
LiGuru написа:.... ако се метнеш на готина мацка в началото ти е скъпо, ако търсиш нещо грозно и простовато има добри немски гаджета....Replay написа:Качиш ли го на Фиат ,веднага ще си купи,обикновенно с чуденките така става
Коментар
-
Значи, аз се качвах в 1 автокъща на Мареа 1.9 JTD запалих я работеше като часовник дизайна беше невероятен и определено ми допадна не съм се возил обаче(засега защото другата седмица ще го направя), но не знам за поддражка как е и за издражливостр на БГ пътища.А относно ваншния вид просто няма коментар веднга ми харесаха и Brava; Bravo; Marea и не мога да погледна общо взето друга кола на дизайн. Аз искам или комби или 5 врати и за това се спрях на тези 2 модела, но проблема ми е че почти всеки ме разубеждава, така че за това прибягвам на тази "крайна мярка с тъпите въпроси"Мерси на lubobg сигурно ще се разберем нещо за другата седмица.Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.
Коментар
-
В подкрепа на покупката на Фиат - днес с един приятел и баща ми си направихме една лека екскурзийка до Варна и обратно. Велико Търново - Варна - 2 часа и 10 минути, Шумен - Варна - 80 километра за 35 минути. Като я качих на магистралата и я кротнах на 160-170, само в най-лявата лента. Е, има един накъдрен участък от магистралата - там оставих опелджиите по надолнището да се радват, че карат коли. На връщане - 2 часа и 15 минути, но защото почна да се мръква. Изпревари ме само едно Ауди А8, ама тоя сигурно доста над 200 караше. Много стабилно и приятно каране. Един наточен Голф 4 TDI, още преди да дойде баира на магистралата, взе да се задъхва, а аз го подминавам със 170. Прави си изводите за немските каручки. Така че няма какво да се чудиш. Успех с избора!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Взимай Голф-а пичага!!! Три месеца обеждавах колегата да си вземе Браво- "Неее няма да си взема как никога, кво е тва Фиат, на тях и рекламните им кламери са в ръждив цвят" Е..... взе си Голф3 ма ГиТиАй-ка. Вчера София - Солун, ръждивия ми Фиат Мареа 140-160км.ч Лачената Гитиайайаейка 100- 120 с две изхвърляния на водата едното на Сандански другото в кабинката на Гръцкия граничар, кеф Резултатът какъв е? Много загубени нерви, подигравки от страна на нежната част от компанията: "Абе тоя голф да не е бременен, че му изтече втората вода вече?!?!" и 100 ЕВРО извънреден разход, а това аз колко ще му го напомням тоя случай ше си го запазя за мен Айде направи правилният избор като се води от това коя кола мислиш, че е за теб и коя ти харесва най- много, пък разходите и консумативите да са ти на второ място, най- важното е да ти е на сърцето
Коментар
-
Взимай си Голф3-ка ТДЙ мнооого бяга и са му много евтини частите. Също така няма грам ръжда и е пълен с екстри за разлика от тези италянски спагети. Играй на сигурно недей да си купуваш Фиат за да не те е ЯД. Ти италянките остави на нас. Хора моля ви не си купувайте фиати - ще станат по-често срещано явление от Голф и Астра.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Колега не му умувай толкова.Всичко си е до късмет. Запазена и поддържана ли е колата няма да ти създава ядове.Отвяряй си очите за читав екземпляр, пък дали Фиат или не, все пак най-важното (поне за мен) е колата да те слуша.Напоследак браво/брава/мареа по пътищата меко казано ври така, че вече и майсторчетата трябва да са се научили как да ги правят така, че и с поддръжката мисля, че няма да имаш ядове Колкото до частите не са най-евтините, но не са и най-скъпитеVTS 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар