Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да различа двигател 1.8 от 1.6 на FIAT Brava?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да различа двигател 1.8 от 1.6 на FIAT Brava?

Здравейте, ако съм сгрешил раздела или вече има подобна тема, моля модераторите да я преместят/изтрият...Та въпроса ми е: При покупка на Брава, след като отворя капака, как да разбера че наистина двигателя е 1.8, а не е 1.6, или 1.4 примерно? Само по VIN-a ли мога да разбера? Не знам дали може да се има доверие на капака на двигателя и т.н... Нямам доверие на лепенките/емблемите по колата, още по-малко вярвам на джамбазите...А ако някой постне и снимки, ще съм безкрайно благодарен

Никой ли не знае?

Коментар

При 1.8 нямаш кабели за свещите.Като видиш кабели значи не е 1.8.
      Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Brevetti написа:
        При 1.8 нямаш кабели за свещите.Като видиш кабели значи не е 1.8.
        Как така бензинов двигател без запалителни свещи?

Коментар

на 1.6 мотора на браво/брава/мареа формата на всмукателния колектор е много характерна - http://jpg.autoweb.hu/cnacs-f05091540_8.jpg в случая е пластмасов, но има и метален, даже мисля че е по-разпространен.
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

пластмасовия се слага след 99 година
            Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
            Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

Коментар

Ето снимки: бензинови

Коментар

Много благодаря на колегата wdcaviar за снимките!!!

Коментар

"Как така бензинов двигател без запалителни свещи?" Не съм казал без свещи.А без стандартните кабели за свещи.
                  Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Working...
                  X