Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издухана гарнитура на Браво 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Издухана гарнитура на Браво 1.6

    Здравейте, пичове!Едно малко въпросче. Брата имаше проблеми с Бравото. Както си караше, изведнъж започна да се чува някакво дрънчене откъм двигателя и той веднага изгаси колата. Днес сутринта майстора отворил колата, вечерта му се обадил, че е готова. Казал му, че е била издухала гарнитура между втори и трети цилиндър и главата била леко изкривена. Струвало всичко на всичко 250 лева. Въпросите ми са следните:1: Шлайфането на главата не е ли малко скъпа процедура и не отнема ли повечко време.2: Ако наистина е издухала гарнитура там, може ли да НЕ Е смесила антифриза с маслото?3: Защо, аджеба ми се струва, че ремонта е прекалено евтин за това, което е свършил?Благодаря предварително за мненията. Аз не съм капацитет, затова сенадявам запознатите да ми отговорят.
    Fiat Bravo 1.6 16V 103 hp каталожни.
    0-100 = 9.2 сек. Ами като дойде турбото ?

    #2
    Цената ако не е сменян антифриза и маслото може и да е нормална.Може да е била издухана само между цилиндрите без да смеси антифриз и масло.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Шлайф на глава е около 10-15лв.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

      Коментар


        #4
        ако се съмняваш, огледай болтовете да ли са развивани иначе аз не можах мойта да я направя за по-малко от два дни-говоря за смяна на гумички,гарнитури ,шлайф,нови болтове,внимателно събиране,поставяне и оптягане на ангренажния ремък,напълване с антифриз,обезвъздушаване ,палене,загряване ,доливане на антифриз,няколко пробни кръгчета,проверка за течове,събиране на инструмента.първия ден я разглобих,обиколки по магазините за части,главата на шлайф.втория ден зглобяване,смяна на гумички и тнт.иначе там е цената около 100 лв за части и 150 за работата.
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

        Коментар


          #5
          Зависи и от частите... аз само за гарнитурата на главата дадох 56лв (Elring), e имаше и по 20лв ама всеки си избира.Ако са ти сменили маслото и антифриза и гарнитурите на колекторите цената е добра, но и аз се чудя как за един ден са я събрали. Доста неща има за разглабяне, хубаво почистване на старата гарнитура от блока и какво ли не още дето отнема време... ремъци, ролки, кабели, свещи, термостат.. големи бързаци ей.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

          Коментар


            #6
            Нямам идея с какви части са го правили. Майсторчето е добро, 8 години е работило в сервиза на ФИАТ във Варна. И много го търсят.Нищо нямам към него. Просто ми е странно ...
            Fiat Bravo 1.6 16V 103 hp каталожни.
            0-100 = 9.2 сек. Ами като дойде турбото ?

            Коментар


              #7
              Абе принципно в добре организиран сервиз може да се направи от сутрин до вечер, забавянето може да доиде от там къде и за колко време ще ти шлайфат главата. Иначе опитен майстор които е правил такъв мотор би се справи бързо с разглобяването и сглобяването. Цената също е в нормите към 100 лева са шлаифа с гарнитурите, и антифриз примерно, и за труд останалото. А щом човека се е занимавал с Фиати това е още един + в полза на времето за ремонта.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

              Коментар


                #8
                Благодаря за мненията. Момчето, както казах, е работило 8 години в сервиза на ФИАТ. Значи би трябвало да е отваряло такъв двигател. Разбрах, че е сменил всичките гарнитури (предполагам без тази на картера).Сега вече съм по-спокоен
                Fiat Bravo 1.6 16V 103 hp каталожни.
                0-100 = 9.2 сек. Ами като дойде турбото ?

                Коментар


                  #9
                  Не знам как е на 1.6 мотора,но аз карам с 1.2мотор и картера ми е със силикон.

                  Коментар

                  Working...
                  X