Преди седмица си купих Фиат Пунто. Купих го от човек които го е карал вече 1 година в Бг, питам го колко му гори на 100 км. в града и онзи каза около 6.5-7литра.Колата е с двигател 1.1, 55к.с., 4 врати, без хидравлика и климатик е. Има ел. стъкла. Проверих му маслото на половината е, сменяни са ремъците, но не знам за филтрите. Имам проблем с горивото. Като го взел беше карано сигурно 20-30 км. на резерва и стрелката беше изцяло слязла долу и светеше лампата. Отидох на бензиностанцията и заредих за 20 лв. След това минах 45 км. и лампата пак почна да светва. Заредих още 10 лв. и като минах още 45 км. и пак светна лампата. Не знам зашо се получава така. Уж е икономична кола, пак излиза, че няма и 50 км. и изгаря по 5 литра бензин. Или има проблем с филтъра или е от нещо друго. Надявам се да дадете мнения и съвети за решаването на проблема. В този форум се пише на кирилица! Като първи пост се толерира, но те моля да се оправи!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам проблем с разхода....
Collapse
X
-
За Пунто не знам, но предполагам, че е като при Бравата. На Бравата резервата е 7 литра, при толкова останали в резервоара започва да свети лампата. Казваш, че като си взел колата лампата е светела - моето мнение, е че е покарана доста със светеща лампа така че не разчитай да е имало много бензин в резервоара, 2-3 литра примерно максимум.След това общо си заредил към 15 литра (20+10 лева) и си минал около 100км. Както казах при Бравата, а предполагам и при Пунтото лампата започва да свети на около 7 литра, а ти си минал 100км и при 7/100 трябва да си изгорял около половината заредено гориво и си останал пак на резерва. Би трябвало тогава да си харчи в нормите.Един съвет от мен - напълни резервоара до половината и след това само си доливай, да не падаш под 1/4 за да не изгориш бензиновата помпа, тя се охлажда от минаващият бензин през нея и с малко бензин в резервоара "трие на сухо" така да се каже и се износва по-бързо.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
Метода по който си изчисляваш разхода е много неточен.Измери си разхода като си напълниш резервоара до горе,после караш около 100 км. (примерно) и пак на същата бензиностанция,та дори на същата колонка,зареждаш до горе.Виждаш колко литра си заредил и по изминатите километри изчисляваш колко ти гори.
Коментар
-
Виж по каталог. На градско го дават близо 9/100.http://www.punto.hit.bg/teh.htmlПунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
peho написа:Метода по който си изчисляваш разхода е много неточен.Измери си разхода като си напълниш резервоара до горе,после караш около 100 км. (примерно) и пак на същата бензиностанция,та дори на същата колонка,зареждаш до горе.Виждаш колко литра си заредил и по изминатите километри изчисляваш колко ти гори.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
1. Много ти е неточен метода на измерване. Измери пълен пълен, ама не след 100км а поне след 200-300 - тогава е по-сигурен и усреднен разхода.2. На жената Пунтото - 60 коня триврато с хидравлика - при нея харчи около 7,5-8 в града, като го взема аз заминава на високи над 9 ако не и 10.Много зависи къде, как, и колко дълго караш колата, а и от самия човек.Никога през живота си не съм имал икономична кола - като ги пипна аз с моя режим на каране - все студена, на къси разстояния, по черен път - и вдигат разхода по кило две веднага.А, и не забравяй че човека който ти е казал колко гори колата я е ПРОДАВАЛAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар