Колеги трябва ми фиат купе на части, и по-точно ми трябва моторчето за празен ход. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде има ФИАТ КУПЕ на части
Collapse
X
-
Re: Къде има ФИАТ КУПЕ на части
mr.faster написа:Колеги трябва ми фиат купе на части, и по-точно ми трябва моторчето за празен ход. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
-
При дивгателя 2.0 16V моторчето представлява една намотка която когато получи напрежение издърпва металната сърцевина вътре и при него няма износване и повреждане единствено нагара вътре заяжда сърцевината. Може да се почисти като се накисне в кореселин и после да се смаже със спрей като WD-40.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:При дивгателя 2.0 16V моторчето представлява една намотка която когато получи напрежение издърпва металната сърцевина вътре и при него няма износване и повреждане единствено нагара вътре заяжда сърцевината. Може да се почисти като се накисне в кореселин и после да се смаже със спрей като WD-40.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Този клапан е същия като на Типо/Темпра/Делта/Дедра -8/16кл.Внимавайте като купувате стар клапан.Има вероятност да е по-износен от вашия.Най-лесния тест на стар клапан става с надуване с уста.Въздухът не трябва да минава от единия до другия край.Този тест се прави при почистен от нагар клапан.На моето Типо (836А3000) имах същия проблем.Така и не намерих стар читав клапан.Купих му нов.Най-евтиния вариант беше 315лв.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Red Storm написа:Този клапан е същия като на Типо/Темпра/Делта/Дедра -8/16кл.Внимавайте като купувате стар клапан.Има вероятност да е по-износен от вашия.Най-лесния тест на стар клапан става с надуване с уста.Въздухът не трябва да минава от единия до другия край.Този тест се прави при почистен от нагар клапан.На моето Типо (836А3000) имах същия проблем.Така и не намерих стар читав клапан.Купих му нов.Най-евтиния вариант беше 315лв.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
hf hpe написа:да но освен всичко друго, се износва и буталотослед което не може да уплътни добреи не може да се регулира празният ходBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Да ви кажа аз на моето рено клапана беше с моторче и един ден просто го изхвърлих и монтирах на негово място месингово кранче за газова уредба и вече две години така карам. Лятото си играх с тия клапани на купета ни нали със сина имаме еднакви коли неговото работеше а моето не така купих колата от германия. И моето го изпилих с ъглошлайфа и го отворих то се оказа много елементарно измих го с кореселин светна и го смазах с гресчица после го заварих тук там с цеото и работи ок. На сина на купето скоро отказа и понеже нямах време да го чистя мо сложих една врътка от газова и вече месец си кара оборотите си ги нагласяваш на топъл двигател и е ок. Виждах в един магазин за газови уредби такъв електромъгнитен клапан с врътка за 80лв с него ще стане перфектно и ще бъде както с оригиналния.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:Да ви кажа аз на моето рено клапана беше с моторче и един ден просто го изхвърлих и монтирах на негово място месингово кранче за газова уредба и вече две години така карам. Лятото си играх с тия клапани на купета ни нали със сина имаме еднакви коли неговото работеше а моето не така купих колата от германия. И моето го изпилих с ъглошлайфа и го отворих то се оказа много елементарно измих го с кореселин светна и го смазах с гресчица после го заварих тук там с цеото и работи ок. На сина на купето скоро отказа и понеже нямах време да го чистя мо сложих една врътка от газова и вече месец си кара оборотите си ги нагласяваш на топъл двигател и е ок. Виждах в един магазин за газови уредби такъв електромъгнитен клапан с врътка за 80лв с него ще стане перфектно и ще бъде както с оригиналния.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Valentin_V написа:Не светва но може да се остави вкл. а маркучите през кранчето.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар