Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде има ФИАТ КУПЕ на части

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде има ФИАТ КУПЕ на части

Колеги трябва ми фиат купе на части, и по-точно ми трябва моторчето за празен ход. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.
    ОПТИЧЕН ТУНИНГ, ГУМИ И ДЖАНТИ

Re: Къде има ФИАТ КУПЕ на части

mr.faster написа:
    Колеги трябва ми фиат купе на части, и по-точно ми трябва моторчето за празен ход. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.
    И аз това търся колега :D Ако става въпрос за 2.0 16В
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

При дивгателя 2.0 16V моторчето представлява една намотка която когато получи напрежение издърпва металната сърцевина вътре и при него няма износване и повреждане единствено нагара вътре заяжда сърцевината. Може да се почисти като се накисне в кореселин и после да се смаже със спрей като WD-40.
      Обичам си работата.

Коментар

Колега VALENTIN_V сигурен ли си че става с накисване в кореселин, да не го прецакам съвсем
        ОПТИЧЕН ТУНИНГ, ГУМИ И ДЖАНТИ

Коментар

Valentin_V написа:
          При дивгателя 2.0 16V моторчето представлява една намотка която когато получи напрежение издърпва металната сърцевина вътре и при него няма износване и повреждане единствено нагара вътре заяжда сърцевината. Може да се почисти като се накисне в кореселин и после да се смаже със спрей като WD-40.
          Да така е! По точно се нарича електромагнитен клапан! Днес или утре ще пусна тема със снимки
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

да но освен всичко друго, се износва и буталотослед което не може да уплътни добреи не може да се регулира празният ход

Коментар

Този клапан е същия като на Типо/Темпра/Делта/Дедра -8/16кл.Внимавайте като купувате стар клапан.Има вероятност да е по-износен от вашия.Най-лесния тест на стар клапан става с надуване с уста.Въздухът не трябва да минава от единия до другия край.Този тест се прави при почистен от нагар клапан.На моето Типо (836А3000) имах същия проблем.Така и не намерих стар читав клапан.Купих му нов.Най-евтиния вариант беше 315лв.
              Octavia RS
              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
                Този клапан е същия като на Типо/Темпра/Делта/Дедра -8/16кл.Внимавайте като купувате стар клапан.Има вероятност да е по-износен от вашия.Най-лесния тест на стар клапан става с надуване с уста.Въздухът не трябва да минава от единия до другия край.Този тест се прави при почистен от нагар клапан.На моето Типо (836А3000) имах същия проблем.Така и не намерих стар читав клапан.Купих му нов.Най-евтиния вариант беше 315лв.
                Сега в сайта на Хит-ко го има за 198 лева "Хофер"
                BMW E90 320D
                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

hf hpe написа:
                  да но освен всичко друго, се износва и буталотослед което не може да уплътни добреи не може да се регулира празният ход
                  Прав си бате Еньо, но аз ще пробвам с почистване и ако стане ще пусна тема със снимки При мен играят от 1000 до 2000 оборота непрекъснато и трябва да изгася колата и да я запаля отново, за да спре да го прави, и така до след 5минути и пак почва да го прави
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Сега е по-ефтин,но преди две години не беше така.
                    Octavia RS
                    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Ако е на бош и се наложи да купуваш нов на симеон в магазина на бош е 145 лева толкова го взех аз. а има и други магазинчета каде може и на 125 130 да го вземеш.ПОздрави и успех за намирането на старо.
                      Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
                      Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Да ви кажа аз на моето рено клапана беше с моторче и един ден просто го изхвърлих и монтирах на негово място месингово кранче за газова уредба и вече две години така карам. Лятото си играх с тия клапани на купета ни нали със сина имаме еднакви коли неговото работеше а моето не така купих колата от германия. И моето го изпилих с ъглошлайфа и го отворих то се оказа много елементарно измих го с кореселин светна и го смазах с гресчица после го заварих тук там с цеото и работи ок. На сина на купето скоро отказа и понеже нямах време да го чистя мо сложих една врътка от газова и вече месец си кара оборотите си ги нагласяваш на топъл двигател и е ок. Виждах в един магазин за газови уредби такъв електромъгнитен клапан с врътка за 80лв с него ще стане перфектно и ще бъде както с оригиналния.
                        Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                          Да ви кажа аз на моето рено клапана беше с моторче и един ден просто го изхвърлих и монтирах на негово място месингово кранче за газова уредба и вече две години така карам. Лятото си играх с тия клапани на купета ни нали със сина имаме еднакви коли неговото работеше а моето не така купих колата от германия. И моето го изпилих с ъглошлайфа и го отворих то се оказа много елементарно измих го с кореселин светна и го смазах с гресчица после го заварих тук там с цеото и работи ок. На сина на купето скоро отказа и понеже нямах време да го чистя мо сложих една врътка от газова и вече месец си кара оборотите си ги нагласяваш на топъл двигател и е ок. Виждах в един магазин за газови уредби такъв електромъгнитен клапан с врътка за 80лв с него ще стане перфектно и ще бъде както с оригиналния.
                          Така не ти ли дава грешка в инжекциона? Защото аз като не му включа буксата и светва лампата веднага
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Не светва но може да се остави вкл. а маркучите през кранчето.
                            Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                              Не светва но може да се остави вкл. а маркучите през кранчето.
                              Колега, ако не те затруднявам би ли го снимал това кранче какво представлява и как си го монтирал. Благодаря ти С него държи постоянни обороти, каквито си ги нагласиш, така ли?Сега като е студено времето на какви обороти си го оставил да работи?
                              BMW E90 320D
                              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Working...
                              X