Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко гори Пунто 1.1 55к.с. бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат

Колега това според мен не е нормално, трябва да има някаква причина за това горене на този малак двигател. Ти ходил ли си на диагностика на двигателя.

Коментар

Здравей колега,Според мен ти е нормален разхода, и моето Пунто гори толква, едва ли има нужда от диагностика....толкова си хар4ат , особено през зимата :D

Коментар

не е нормално това, ама хич! като за начало смени бензиностанцията...после виж да нямаш загуба на гориво до двигателя - резервоара, по тръбите... чак тогава диагностика, ламбда сонда, неправилно зацепен ангренаж...п.п. аз зимата с много зор стигам 9 градско /Бургаско/ на газ и с гуми 175/70 R 13....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

"п.п. аз зимата с много зор стигам 9 градско /Бургаско/ на газ и с гуми 175/70 R 13...."С каква газова уредба си,че моето пукне ли пролет разхода скача с 1.0-1.5 литра в момента съм на 9.8-10 смесено каране.всеки ’’майстор’’ ми казва,че е наред и нищо му няма
          Police_pz
          Punto 1.1 55hp

Коментар

Здравейте, колеги! Аз карам Пунто 1.2, 75 коня, пълна инжекция. Струва ми се напоследък започна много да ми гори. Само градско - наливам 17 литра и карам 160 км горе долу. Мисля, че и термостата не ми е в час, защото не съм виждала скоро стрелката да се вдига на повече от 1/4 от цялото деление. Наскоро смених горивен филтър. Не знам какъв проблем има
            Más vale tarde que nunca
            Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

Щом стрелката не ти е по средата,значи термостата е отишъл,цената е към 15-20лв.И да от неправилна работа на термостата колата гори повече.
              ex. punto elx 1.2i
              Lancia Libra 1.6

Коментар

Мерси :D
                Más vale tarde que nunca
                Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

Alisiq написа:
                  Здравейте, колеги! Аз карам Пунто 1.2, 75 коня, пълна инжекция. Струва ми се напоследък започна много да ми гори. Само градско - наливам 17 литра и карам 160 км горе долу. Мисля, че и термостата не ми е в час, защото не съм виждала скоро стрелката да се вдига на повече от 1/4 от цялото деление. Наскоро смених горивен филтър. Не знам какъв проблем има
                  Здравей колежке Гледам , че си ми градска . Та тук в нашия град си е нормално да харчи повечко (баири , задръствания) . Последния път заредих 40 лв , около 17 литра някъде , и ми стигнаха за 220 км . Иначе под 6.8 смесено не съм падал до сега с моето каране А за стрелката не е нормално да стои там , дори сега в топлите дни ли ? Термостат ще да е . При мен в града стои посредата или я подминава леко Ако имаш други въпроси - ще помагам
                  Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Re: Колко гори Пунто 1.1 55к.с. бензин

имам fiat punto 1.1 и ми дава расход 15л. на сто. а на таблото ми свети лампичката за ускорителна помпа и от време на време трагва да гасне от това ли е или имам голям проблем. А върви на самолет, бяга на 400м. BMW 1.6 В перфекно састояние ко да го правя моето пунто
                    kupih si fiat no ne me e qt

Коментар

Ти наистина имаш голям проблем Хубаво е да отидеш на качествена диагностика . Иначе може и при нещо дребно като температурен датчик на инжекциона ~ 20 лв и свещи пак ~ 20 лв , нов въздушен филтър , да си оправиш проблема . Поне аз имах подобни симптоми и това се оказа , но моя разход стигна само до 11/100 :D И вървеше повече

Коментар

Re: Колко гори Пунто 1.1 55к.с. бензин

kozela7 написа:
                        имам fiat punto 1.1 и ми дава расход 15л. на сто. а на таблото ми свети лампичката за ускорителна помпа и от време на време трагва да гасне от това ли е или имам голям проблем. А върви на самолет, бяга на 400м. BMW 1.6 В перфекно састояние ко да го правя моето пунто
                        Благодаря за савета колега ,дано се оправи че ми улекна протмонето
                        kupih si fiat no ne me e qt

Коментар

RoMeO_156_GTA, благодаря . Днес имаше голямо движение и тръгни, спри - стрелката ми не мръдна почти - аз "хвърлих водите", тя /колата/ не се и "изпоти". Ще ходя да го сменям този термостат - няма друг начин...
                          Más vale tarde que nunca
                          Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

Alisiq написа:
                            RoMeO_156_GTA, благодаря . Днес имаше голямо движение и тръгни, спри - стрелката ми не мръдна почти - аз "хвърлих водите", тя /колата/ не се и "изпоти". Ще ходя да го сменям този термостат - няма друг начин...
                            При такова движение на мен даже малко подминава средата за кратко . Иначе не се шашкай за термостата . Доста от колите нов внос от Италия идват с прецакан такъв заради жегите при тях Смени го с някой хубав като Behr , EPS и ще се нормализират нещата .Дай някоя снимка на твоя Пунтак да го видим :D

Коментар

Ето го звяра :D
                              Más vale tarde que nunca
                              Peugeot 206 2.0 HDi ))

Коментар

Май съм го виждал из града звяра ако не се лъжа :D Иначе след като смениш термостата , направи нова замерка на разхода и пиши как е . Ще падне , но ми е интересно до колко , че аз не мога да го сваля моя Ако имаш други въпроси ще помагам , питай смело Скайпа ми е tt_todorov_

Коментар

Working...
                                X