Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моята мареа вози твърдо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    аз съм с мареа тд100 и гуми нови 15"И с зимни и с летни фуми все си друса. Аз съм със големи пружинина амортесиорите и според мене друса повече от колкото трябвано пък и по устойчива кола не съм карал.По устойчива и по друсаща кола съм имала съм имал фиеста, ескорд, омега и а4Мареата по нищо не отспъпва на тези модели но ДРУСА МНОГО

    Коментар


      #32
      Колеги, прaвете разлика между Мареа седан и Мареа Weekend. Имат разлики в задното окачване.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

      Коментар


        #33
        Tornado написа:
        А дали не си със спортни пружини ,че ми се струва малко ниска.
        Честно казано не знам по какво да позная дали колата е със спортни пружини. Доколкото съм чувал имали някакви означения, от които се разбира вида им, а може и да бъркам. Но на комби не ми се вярва някой да слага спортни пружини. Всъщност малко извън темата, но за какво се слагат спортни пружини, какво се постига с тях ?
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #34
          ми при неравност понеже пружината е по твърда колелото първо подскача по-малко нагоре, второ се връща по-бързо на асфалта, така сцеплението се прекъсва за по-малко време и съответно стабилността е по-добра
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

          Коментар


            #35
            Какво означава меко возене, и какво твърдо?Как мога да разбера моята Марея как вози?
            Fiat Marea 1.8/16v '96 HLX
            Български газов инжекцион - Бардолини

            Коментар


              #36
              Относително е и е въпрос на гледна точка, на сравнение. Меко, твърдо, бързо, бавно, силно, слабо са понятия, които трябва да се сравнят с някакъв еталон. И тъй като не съм се возил на всичките мареи по света, а и всичко на всичко съм имал 3 мои коли, нямам голяма база за сравнение. Затова съм пуснал и темата, за да споделят и колегите мнението си. Макар че аз съм сигурен, че има нещо за смяна по моята, не е нормално при преминаване през дупки да ми изтръпват зъбите . Амортисьор ли е, пружина ли е, тампон ли е, това ще се установи по-късно.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

              Коментар


                #37
                Твърдо вози,така е.Преди имах Ауди100/Ц4,пак комби-перфектно возене.
                Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
                FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96

                Коментар


                  #38
                  Snake си го е казал - понятията "твърдо" и "меко" са доста субективни и искат база за сравнение.Е, аз имам такава база, карал съм десетки автомобили, пък съм се возил сигурно на много повече.Мареята има ОТНОСИТЕЛНО мека возия. Учудвам се на изказванията, че друса доста... не знам, вие ги карате, аз само съм се возил на Марея, но не забелязах да вози по-твърдо от Темпрата. А Темпрата вози доста меко. Е, не като Ситроен ВХ с хидравлично окачване де, но в сравнение с Голфове, Вектри, Пасати и др., Темпрата (респ.Мареята) вози меко. За сравнение с Кадета и дума не може да става, въпреки, че му сменихме пружините и сега е доста по-комфортен. Старите бяха едни рязани пружини от Баркас, с които се возиш все едно на лагерна количка. Сега вози като другите опели...Но и според мен най-правилния начин е колегата snake да се повози на колкото повече Мареи намери (колегите от форума да помагат) и да прецени дали наистина колата му вози меко. А най-добре ако може да покара и други мареи, щото от возене до шофиране разликата е огромна.

                  Коментар

                  Working...
                  X