Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Брава 1.4-не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Брава 1.4-не пали

Колеги помагайте! Вчера вкарах колата в гаража без проблем работеше на шест. Тази сутрин опитвам да запаля и не иска. Стартера върти леко все едно съм махнал свещите. В начало си помислих че не изхвърля бендикса, но като включа на скорост и колата се "движи". Направо не знам какво да правя.

Забравих да кажа че не пали и на бензин и на газ(има и от двете)

Коментар

Коментар

кола проблем

провери акумулатора гаснат ли последователно лампичките на таблото и коя остава да свети
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола проблем

kluchar написа:
          провери акумулатора гаснат ли последователно лампичките на таблото и коя остава да свети
          Човекът казва че върти все едно няма двигател,ти го караш да провери акумулатора.Защо?

Коментар

За да провериш като за начало дали стартера върти наистина мотора отвори капака и някой друг да се опита да запали колата, а ти гледай дали се върти шайбата на коляновият вал - на нея е закачен обслужващият ремък за алтернатора, хидравликата и климатика (ако имаш). След това:Стъпка по стъпка, говоря за бензин, газ нямам:- като дадеш на контакт първо гасне лампата CODE, след това лампата като дюза (това разбира се ако няма повреден елемент от инжекциона), трябва да останат да светят само лампата за маслото и акумулатора, които изгасват след като запалиш.- ако всичко е така значи проблем в инжекциона е малко вероятен - щом гасне CODE значи имобилайзера се изключва, а пък щом и дюзата гасне значи няма напълно дефектирал компонент по инжекциона.Направи като за начало този опит и пиши резултата за да продължим нататък.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Вземи някой "помощник" да ти дава на контакт+палене, а ти извади някоя от лулите за свещите и виж дали хвърля искра... ако има искра виж (заслушай се) дали ти включва бенз.помпа, после провери дали изобщо качва бензин (откачаш бенз.маркуч и го пъхаш в някоя бутилка и въртиш на стартер)...
              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
              --- в сърцето завинаги... ---
              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Това с ваденето на свещите не е много добре за бобината...
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Всичко си е както трябва. Всички лапички гаснат(код ключ, инжекцион). Има искра като завъртя на стартера. Мен ме съмнява че проблема може да е от прехвърлим зъб на ангренажа. В началото си помислих че се е скъсал, но пази боже не беше. Другото което ме съмнява е да не би да имам заседнал клапан.... абе не знам върти доста по леко стартера и аха да запали.......да ама не.

Коментар

мда, може да е прехвърлил ангренажа и да ти отваря клапаните когато е такт сгъстяване. недеай си боже да ти е ударило вече клапаните. просто свали капака и провери ангренажа. след като върти така бързо, да не би пък да са ти хлабави свещите?
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ремъка (ангренажния) цял ли е?
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V
                      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Свещите ги свалих. Няма проблеми с тях. Ангренажа е цял, вала се върти.

Коментар

Както се оказа след дълго обсъждане от моя страна с колегите от форума преди да си сменя ангренажният ремък, 1.4 си има белези за центровката и може и без фиксатори. Лесно ще провериш дали е прескочил ремъка. Провери като нагласиш белега на коляновият вал (на ремъчната шайба за обслужващият ремък има прорез, който трябва да го нагласиш да съвпада с издатина на пластмасовият капак), като свалиш дясната гума и махнеш кората ще го виждаш най-добре, и после виж дали съвпада при това положение и белега на разпределителният вал. На неговата шайба също има прорез и в дясно на главата има пластмасова стрелка срещу която трябва да застане.Прескочил един зъб не е фатален, даже мотора ще си работи. Не знам до колко зъба ще е фатално, нека по запознатите колеги да кажат.

Коментар

Я само да питам,трябва ли да свети лампичката за ABS-a когато дам на контакт.Защото на мене не ми свети.
                            Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

Ако имаш АБС трябва да свети и след това да изгасне след самодиагностиката както гасне и тази с дюзата.

Коментар

Working...
                              X