взе да ми дрънчи катализатора, това предполагам значи, че е за махане. какво ще кажете дали да го изтърбуша само или да го заменя с тръба/резонантно гърне? искам да ми е съшо така тихичко както сега
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е по-добре-изтърбушване на катализатора или...
Collapse
X
-
Хм, а дали е катализатора!Шума тояно от него ли идва?Има случай в който дрънка пред последното гърне едно такова с никаква формаДоколкото съм запознат в него има някви метални преградки и шума който издават е един като дрънчене(метален)!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
dimmX написа:Хм, а дали е катализатора!Шума тояно от него ли идва?Има случай в който дрънка пред последното гърне едно такова с никаква формаДоколкото съм запознат в него има някви метални преградки и шума който издават е един като дрънчене(метален)!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Моят не дрънчеше, но реших и го свалих. Почистен е и съм решил да го монтирам пак. На мен ми предложиха - наречен универсален катализатор за около 200лв, но аз поставих гърненце. Мисля, че задължително на бензинов мотор трябва да сложиш гърне за обезшумяване.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Grancharov написа:Моят не дрънчеше но реших и го свалих. Почистен е и съм решил да го монтирам пак. На мен ми предложиха - наречен универсален катализатор за около 200лв, но аз поставих гърненце. Мисля, че задължително на бензинов мотор трябва да сложиш гърне за обезшумяване.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Най-добре го смени със нов-в МК33 ги предлагат по 140 лв.Като продадеш стария и ще си на далавера.Още повече нашите управници ни гласят"данък ауспух",което значи че до 1-2 години ще трябва да сменяме катализаторите,или който го е махнал да слага.Аз лично вмсе повече се замислям да сменя моя.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
nanio написа:Махай го по най-бързия начин . На негово място сложи не права тръба, а резонаторно гърне струва около 20-25лв. Няма да забележиш разлика в шума, а само във вървенето.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Tornado написа:Хубаво ги махате ами я някой да сподели покрил ли е нормите за димност и останалите параметри при годишния технически преглед.По принцип се покриват с рушветче това е ясно.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Аз моя го махнах отдавна и сложих резонаторно гърне. ПИТАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В СЕРВИЗА ДАЛИ ЩЕ ТИ КУПЯТ СТАРИЯ КАТАЛИЗАТОР, ЩОТО ИНАЧЕ СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ! Аз моят го шитнах за 40 лв, за гърнето дадох 25 и си тръгнах с 15 лв. Има някъде ги изкупуват и по скъпо - по 60-70 лв, ама не ми се обикаляше.Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
pakumba написа:ми който иска ще му кажа къде вземат от браво 1,6 за 90 мерси за инфото иначе. а шума как е с резонантното гърне?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар