Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се консервира автомобил?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се консервира автомобил?

Ами май го продаваш . Сега сериозно просто от време на време ще е хубаво да го разхождаш за да не клеясва, ръждясва и такива мити работи. Но според мен такав вариант малко е гаден за самата кола. Тя е направена да се кара ама тез горива направо се окакаха

[Skype - FIAT_FREAK

може би е малко ОФФ, ама полудявам!какви са тия цени на горивата???съвсем откачиха тия хора...откакто си купих Фиата досега(6месеца) дизела се е вдигнал с повече от 40ст.!!!без коментар...
    ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD

Коментар

off

Още един ОФФ .. но не можах да се стърпя ....Та как става: Не става!!!!!! Слага и се газова уредба и пак се кара ................ Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 p.s. Мите ... нищо лично ... ако искаш след 10-на дни можеш да го изтриеш .................
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Имам в къщи някъде едно сервизно ръководство на Мосаквич 408(май беше) където е описано подробно как се ’зазимява’ автомобил - явно братушките са считали навремето че автомобила зимно време не би трябвало да се кара.Ще го сканирам и ще го кача за да можете вие ’бензинджийте’ като стане 2,20лв бензинчето да знаете какво да правите
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

prog написа:
          може би е малко ОФФ, ама полудявам!какви са тия цени на горивата???съвсем откачиха тия хора...откакто си купих Фиата досега(6месеца) дизела се е вдигнал с повече от 40ст.!!!без коментар...
          Колега, а какво да кажем ние на бензина Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 твойта поне не гори 9-10 градско и т`ва като го умножиш по 2 кинта сърцето ти плачe Най- лошото от всичко е ,че УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНАТА , ами качеството........!!!!!!!!!!!!!!! Еми това е ще караме с реално 93 октанови бензини за чийто литър ще цъкамe по 2 кинта мислейки, че ни слагат 95 Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 Това е колите на трупчета и с чергила...толкова PS. Извинявам се за off -topic-a

Коментар

Мога да ви кажа само едно. Бях на плаване това лято и бях в Украйна. Там горивото най-скъпото бе6е 4 гривни ( това е Украинския лев ), а 5 гривни са равни на 1 долар. Е да все пак хората си произвеждат петрол и нефтопроводите на майка Русия минават от там и хората си карат Суприте и Еклипсите а ние си мислим как да спестим 5 лева за да може да припалим само автомобила. Туй не е държава но и ние неможем без коли все пак те са ни ежедневие и ще трябва да се примерим с това и ще работим само за гориво

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

е сега вече взех да съжелявам че дадох уното на баща ми 6,5-7л газ градско караш и си пееш
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Mitko написа:
                Ето това пише в упътването на "двувалката":Injector MaintenanceIf the car will not be used for a long period of time, remove the fuel from the tank, and then put back a maximum of 5 litres of petrol mixed with 3% motor oil. Start the engine and let it idle for about 15 minutes.Това е полезно и за тези които карат предимно на газ. По този начин няма да запекат инжекторите.
                По-скоро ако дълго не си я карал, по този начин ще предотвратиш "сух"-я старт.

Коментар

Re: Как се консервира автомобил?

Mitko написа:
                  Приятели, виждате какво става с горивата. Въпроса ми е какво се прави с един автомобил ако няма да се ползва по продължително време?
                  Хм, помниш ли съвета, който ми даде едно време? Значи вадиш газовата от реката и я слагаш обратно :D :D :D
                  Alles in Ordnung

Коментар

Re: Как се консервира автомобил?

Zaphod написа:
                    Mitko написа:
                    Приятели, виждате какво става с горивата. Въпроса ми е какво се прави с един автомобил ако няма да се ползва по продължително време?
                    Хм, помниш ли съвета, който ми даде едно време? Значи вадиш газовата от реката и я слагаш обратно :D :D :D
                    сорри за офф топика, ама митко не им се давай на газаджиите Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 !!още повече, че газта, също както и бензина е в групата невъзобновимите и ограничени ресурси и в крайна сметка колото повече потребители мигрират от бензин към газ, толкова повече цените им ще се доближават.... докато и петрола на земята не свърши, затова не случайно освен браво, под ръка ми е и едно вело-колело.
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

с тия цени май автомобила от всекидневие пак ще стане лукс....
                      ex Fiat Bravo GT

Коментар

Сега аз да предложа как да си зазимим колите. Ами снимайте си ги щото от тука нататак май ще си ги гледаме само на снимка и в гаража. Ще трябва вече да точа бензина от кръвта си че да мога да карам малко :D

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Газификация е решението!И от време на време като те прихване - включваш на бензин за километър-два да си "начешеш крастата" и това е.
                          минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
                          Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

Зависи какво разбираш под продължително време. На мен ми се наложи да отсъствам от страната 6 месеца и като се върнах и подкарах колата се наложи да сменя повечето уплътнения и гарнитури.
                            BRAVA 1,4 12V
                            Nissan Navara

Коментар

Working...
                            X