Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазете си касовите бележки като сипвате гориво !!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пазете си касовите бележки като сипвате гориво !!!

    Доиде един клиент и се оплака че колата почнала да придърпва и загаснала и повече незапалила...Колата е Пунто 1.6 90 кончета кабриоДо-дърпахме я до сервиза и какво ....Питам го какво се е случило и тои ми казва че налял за 40 лв бензин а95 от Лукоил и след около 15-20 км колата почнала да прекъсва и угаснала. Та отвивам аз маркуча към горивната реика , колегата върти бензин не идва...Махам задните седалки отварям помпата и какво да видя ... Най-гнусната тлач която можете да си представите...От там се наложи да се свали резервоара (процедурата е лесна държи са на 4 болта и няколко маркуча) Помпата беше тотална щета наложи се да се закупи нова (валбро 3бара 110 л/ч 90 лева) също така и нов бензинов филтър 18 лвЦялостно миене на резервоара и горивопроводите (добре че не е затлачило и дщзите)А горкия горивен филтър беше толкова запушен че при надуване със компресор на 8бара дори и не искаше да се отпуши...Та пазети си касовите бележки .....Прилагам снимков патериал за да добиете представа ....От цялата тлач установих че в бензина има сериозно количество вода (понеже водата е по тежка от бенизна и се утаии на дънто на 20-литровата туба , над водата имаше някаква друга тлач подобна на парафин и лои и най-отгоре беше бензина)От 20 литра гориво беше около 6-7 литра бензин.Налях 10 литра А98 от ОМV и Пунтака замърка като малко котенце ....На човека му се дорева :Краината сметка е 90лв - бенз.помпа18лв -горивен филтър20лв - гориво от ОМВ48лв - за труд -----------------------176 лв.
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

    #2
    Изруди заслужават бесило!А колега какво ще ни помогне нея касова бележка те нали имат и камери дето снимат можеда се докаже, че е наливал при тях винаги ще се измиъкнат. Ако беше някоя ЕВРОПЕЙСКА държава на човека щяха да му сменят чарковете да му се извиняват до безкрайност и да му дадат 1000 литра бонус гориво сигурно.
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    Коментар


      #3
      Имах същия проблем, само че бях с голф и заредих на бензиностанцията на магистралата преди отбивката за Ботевград. Два километра минах след като заредих и колата угасна на пътя, дойде пънта помощ извадихме мъркуча от филтъра след помпата и в шише от литър и половина като го напълнихме почти се одели на дъното почти на половината шише гняс подобна на медуза, той ми обясни че това било някъкъв промишлен разредител с който мешат бензина и вода. Върнах се до бензиностанцията за да се разправям но както винаги не пазя бележката където съм заредил и не мога да докажа че съм заредил там, идеше ми да взривя бензиностанцията като по филмите на всичкото одгоре жена ми беше брменна и беше един студ само аз си знам каква мъка беше.
      ФИАТ ПУНТО 1 1.2/75

      Коментар


        #4
        Миналата седмица на колега с Кадет му сипаха нафта, вместо бензин. Колата му угаснала след километър. Усетил се пича навреме и право в ОМВ с касовата бележка. Отговора, "ама Вие, господине казахте дизел". Резултат, с две думи "да го д**а".
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар


          #5
          НСО колегата каза ли от кой Лукойл е заредил тзи мизерия?Аз в последно време зареждам само от Шел дизел и бензин(разади сегашната промоция)Нямам никакви оплаквания
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

          Коментар


            #6
            Къде ги сипвате тия л"""на да си сипя и аз.Вече 2 години/50000 км./ колата ми върви само главно с гориво на Ром петрол и ОМВ и нито веднъж не се зачуди дали да накаже поредния гъзар с Голф или пък да запали когато е студено.Сондата я вадих миналата година защото имах съмнение за боклуци и ей така за профилактика ама си бе чиста.Единствените проблеми дойдоха от конските дози Хелиос които попрецакаха някой ел.клапанчета.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

            Коментар


              #7
              MartoModev написа:
              НСО колегата каза ли от кой Лукойл е заредил тзи мизерия?Аз в последно време зареждам само от Шел дизел и бензин(разади сегашната промоция)Нямам никакви оплаквания
              Колега м клиента не ми каза точно на коя бензиностанция Лукойл ....П.П: Tornado, миналта зима колегата където прави ГТП , си сипал в личния бус (Рено Трафик 2.1D) 25 литра алпин дизел от OMV , така стана че вечерта като затваряхме сервиза и всеки си палеше колата да загрее и да затолпи купето буса не успя да запали... След като отворихме горвиния филтър извадихме консистенция подобна на желе...Оправихме го със прочистване на филтъра и наливане на 1 литър бенизн и 1 литър спирт за горене... и ~ 1 час работа...Така че не всички сме застраховани, именно за това ви давам съвет да сr пазите бележките...
              Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
              IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
              1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
              2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

              Коментар


                #8
                Някой знае ли, какъв е реда и на кого можеш да се оплачеш ако му се случи подобно нещо и има касова бележка. И какво ще стане ?????
                ФИАТ ПУНТО 1 1.2/75

                Коментар


                  #9
                  аз пък вече 5 години карам на газ и такава гняс не са ми сипвали Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

                  Коментар


                    #10
                    Попадал съм в аналогична ситуация, аз угаснах още в района на бензиностанцията, още 2 коли - също, а се оказа, че друг е изминал 3-4 км и тогава е угаснал. Платиха ни всички ремонти по автомобилите по фактура от сервиза кат дадоха и предплата за ремонта. Единият от тях беше БМВ 7-ца 735, ако не се лъжа, на 4-5 години и цената при него беше хиляди лева . Бензиностанцията беше ОМВ.
                    _______
                    146 JTD

                    Коментар

                    Working...
                    X