Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светеща лампа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светеща лампа!

Здр. на всички от 3 седмици съм собственина на Brava и на таблото ми свети някаква лампа http://store1.data.bg/karnozavur/%d1...c%ea%e0733.jpg та въпроса ми е за какво точно е тази лампа? и дали е проблем че карам без да правя нищо по въпроса? (свети и при запален двигател и не гадне)
    Brava 1,6 16V

Това е лампата за проблем с еърбеците.Можеш да караш и така но ако има някакво събеитие да знаеш че нямаш еърбеци.

Коментар

За въздушната възглавница е тази лампа.Няма да е лошо да отидеш на диагностика да изчистят грешката,ако е такава причината да свети.Другата,много вероятна,причина за да ти свети тази лампа.Случайно да ти се губи от антифриза,или да ти се потят стъклата.Та причината е,че се пробива радиаторчето за отоплението в купето,а това радиаторче е точно над централата за управление на възглавницата и антифриза я прецаква тази централа.п.п.Това което е казал колегата,докато съм писал аз,че няма да ти задейства възглавницата не е на 100% сигурно,може и да си задейства нормално.Лошото е ако ти задейства без причина.Поради това отиди на една диагностика,както съм препоръчал.

Коментар

а каде мога да ида на диагностика (от София съм)
        Brava 1,6 16V

Коментар

грешка от компютъра
          Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

raptor1987 написа:
            а каде мога да ида на диагностика (от София съм)
            При мен също светеше още като си купих мойто Браво и собственика каза че е грешка и редовно ходи да е чистат като му писне да му бърка в очите...А и аз сега съм с спортен волан и тя се си свети иначе както са ти казали колегите това е лампата за Айрбега...Препоръчвам ти да отидеш до ИталСервиз на 4-ти км на кръговто се намира под моста от дясно...

Коментар

Абре само гледай да не почнат те успиват и да гледат да ти вземат пари...
              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Точно този сервиз дето ти го препоръчват мисля че няма много добри отзиви тук във форума.Изчакай малко не бързай толкова,ще кажат и други колеги къде да отидеш.За съжаление аз не съм от София и не мога да дам съвет за сервиз.

Коментар

!!!

peho написа:
                  За въздушната възглавница е тази лампа.Няма да е лошо да отидеш на диагностика да изчистят грешката,ако е такава причината да свети.Другата,много вероятна,причина за да ти свети тази лампа.Случайно да ти се губи от антифриза,или да ти се потят стъклата.Та причината е,че се пробива радиаторчето за отоплението в купето,а това радиаторче е точно над централата за управление на възглавницата и антифриза я прецаква тази централа.п.п.Това което е казал колегата,докато съм писал аз,че няма да ти задейства възглавницата не е на 100% сигурно,може и да си задейства нормално.Лошото е ако ти задейства без причина.Поради това отиди на една диагностика,както съм препоръчал.
                  Здравей, аз имам същият проблем както го описваш: Днес погледнах и антифриза ми беше под минимума, но след малко ще ходя да си купя и да долея. Също и стъклата, особенно страничните са постоянно изпотени, като пусна парното да духа, от страничните отвори, тези които се настройват да духат в стъклото не се усеща грам да духа, нито топло, нито студено. Може ли да се поправи този проблем? И ако може, как да стане? Моля за малко помощ.

Коментар

Абе и на мен ми се потят стъклата , ама не губя антифриз, от 5 месеца както я купих не е мръднало нивото.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

MGP

Dido_Lyubenov написа:
                      Абе и на мен ми се потят стъклата , ама не губя антифриз, от 5 месеца както я купих не е мръднало нивото.
                      Аз вчера за първи път видях че няма достатъчно антифриз и досипах. Ще видя дали ще намали нивото.

Коментар

Първо провери дали наистина имаш Airbag - виж на волана дали пише, че има. Някой може да ми се смее ама моята Брава няма нито един Airbag (разглобявал съм и волана, няма наистина, няма и надписи никъде, нито кабели за това), но въпреки това тази лампа свети и при мен и като чукна таблото и угасва. Според мен е някакъв контакт някъде по пистите на таблото и взима ток от друга лампа и за това свети - като го разглобя ще видя.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ще прозвучи странно, но не съм се заглеждал дали на волана пише AIRBAG, но мисля че не пише(Щом не пише значи ли че няма )
                          Brava 1,6 16V

Коментар

самия волан не е ли по-различно устроен, ако има и ако няма? в смисъл капакът отпред не е по-малък ако няма? поне на схемите на волана ми се видя така на 1 картинка

Коментар

raptor1987 написа:
                              ще прозвучи странно, но не съм се заглеждал дали на волана пише AIRBAG, но мисля че не пише(Щом не пише значи ли че няма )
                              днес като се прибирах от работа видях че пише AIRBAG това значи че има така ли ?
                              Brava 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X