Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Утаяване на маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Утаяване на маслото

Здравейте искам да сменя само масления филтър (маслото е сменено).Интересува ме дали всичкото масло се е утаило в картера- колата не е палена 3 дни. Ако развия масления филтър дали ще потече много масло?проблема ми е че ми е останало само 100 грама масло за доливане някаде, и ако изтече повече ще се наложи да купувам още масло, а и да знам дали има опасност да се омажа многоКолата е пунто 1.2 8 клапана
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Няма проблем колега. Масленият филтър се намира по-високо от картера, няма да изтече много масло. Щом нямаш достатъчно масло си приготви чист съд, в който да събереш изтеклото масло. Развиваш леко филтъра (има специален ключ, може и с ръце ако не е много стегнат, може и с колан, методи много). Ще започне да прокапва масло без да развиваш целият филтър го изчакваш да изкапе в съда и след това внимателно развиваш и филтъра. Като го развиеш напълно го вадиш внимателно за да не изтече маслото в него и след това го изсипваш в съда с останалото масло. Намазваш уплътнението на новият филтър с масло и го завиваш, изсипваш в двигателя събраното масло от старият филтър и палиш да качи масло - да напълни новият, трябва да ти изгасне лампата на таблото за налягането на маслото. Гасиш колата и след малко мериш по щеката, ако трябва долей още малко.Един съвет - щом нямаш много останало масло купи си 1Л от същото за да имаш да долееш като смениш филтъра и не събирай старото.Успех.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

А колко масло ще изтече ако не го събирам? полвин литър? приблизително ме интересува.
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

200-300 max

да ти кажа отложи смяната до другата смяна на масло то вече така и така се е омазало с това от старотоняма нищо да и стане ако бръмчиш така аз карах така веднъж и нямах проблем
        karam fiat 1992 tempra karburator
        0889340995

Коментар

infineon написа:
          А колко масло ще изтече ако не го събирам? полвин литър? приблизително ме интересува.
          Да, максимум половин литър, особено щом колата не е работила няколко часа.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

В другата ти тема те посъветвахме нещо полезно ,но явно не те интересува и искаш да подмениш само филтъра.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20946
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

по-тъпо нещо, от това да си смениш само филтъра без маслото, е да си смениш само маслото без филтъра!
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

ДА де помня ще я покарам така около 1000 км и после ще сменч всичко. Масления филтът така и така ми е 7 лв и затва мисля да си го сменя 4е ме е шубе да карам и 1000 км с стария
                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Все едно си се изкъпал и не си си сменил бельото.

Коментар

Working...
                  X