Искам да си сменя маслото и се чуда какво да взема- колата е уно турбо 1.3. Моля препоръчайте ми Гледам че има Valvolin turbo някои ползвал ли го е и какви са отзивите муБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на масло
Collapse
X
-
VS Vision 15W-40, за теб мисля, че трябва минерално. голд е синтетично, и доколкото ми е известно не е подходящо за стари двигатели, а и при положение че двигателя е нарпавен за минерално масло, май няма никакъв смисъл да му се сипва синтетично."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аз алфата си я карам с VS VISION 15/40 ама зради турбото незнам дали е подходящо Виж в саита на селения спецификациите му, дали става за турбо.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Колеги искам да попитам дали с това масло може да имам проблеми Castrol Edge Sport 0W40.Дават го за нови автомобили,моята "уж" няма 100000 км. ама само тя си знае В момента съм с полу синтетика на Mobil 1,но това го спечелих от една игра на Castrol та поне да се използва в магазина е 140 лв.RIP Bravo 100 16V
Audi A4 2.5 TDI
Коментар
-
bambucha написа:Колеги искам да попитам дали с това масло може да имам проблеми Castrol Edge Sport 0W40.Дават го за нови автомобили,моята "уж" няма 100000 км. ама само тя си знае В момента съм с полу синтетика на Mobil 1,но това го спечелих от една игра на Castrol та поне да се използва в магазина е 140 лв.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Слагай си Кастрола и не се чуди!Ново и хубаво масло!Аз си карам с Валволин синтетика и си свиркам.Бях се уплашил,че го "хапва" и дори доливах преди да направя смяна,но се оказа не добре завит филтър и теч от там.Бургаски майстори - без коментар повечеBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
bambucha написа:Колеги искам да попитам дали с това масло може да имам проблеми Castrol Edge Sport 0W40.Дават го за нови автомобили,моята "уж" няма 100000 км. ама само тя си знае В момента съм с полу синтетика на Mobil 1,но това го спечелих от една игра на Castrol та поне да се използва в магазина е 140 лв.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
MGP
dudulia написа:Слагай си Кастрола и не се чуди!Ново и хубаво масло!Аз си карам с Валволин синтетика и си свиркам.Бях се уплашил,че го "хапва" и дори доливах преди да направя смяна,но се оказа не добре завит филтър и теч от там.Бургаски майстори - без коментар повече
Коментар
-
Жълтото зверче го карам с Motul 10w40 нещо си за турбо...Иначе не слгаи минерално. Аз така прецаках 1 турбина от минерално масло...Сутрин е по гъстичко и оста на турбото трие почти на сухо във втулките ...Полусинтетика но за ТУРБО !!!Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар