Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А ако е 5W40 ?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Чувал съм ,че го "хапва",нека каже някой с опит обаче.

Коментар

Е аз карам с такова и си мислех,че го "хапва".1 път долях 1/2 литър,че за 8000км беше стигнало на минимума,но се оказа,че не го е "хапвала",а калпави майстори не са ми затегнали добре филтъра и от там поизтичало.Сега пак сложих 5W40,макар фиат да препоръчват 10w40 и питам с кое е по-добре?
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

5w40 e по-добро, най-малкото заради по-устойчивия вискозитет, в по-широки граници.
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

ivanko_rs написа:
            bambucha написа:
            Колеги искам да попитам дали с това масло може да имам проблеми Castrol Edge Sport 0W40.Дават го за нови автомобили,моята "уж" няма 100000 км. ама само тя си знае В момента съм с полу синтетика на Mobil 1,но това го спечелих от една игра на Castrol та поне да се използва в магазина е 140 лв.
            Колега не би трябвало да имаш проблем с този Кастрол,ако двигателя ти е в добро състояние.Няма Mobil 1 полусинтетика
            Грешката е моя маслото е MOBIL SUPER S 10W-40 Semi SyntheticАко някой има наблюдение нека сподели да го сменям ли с Castrol-a или да го покарам още малко(на 3000 от смяна съм)
            RIP Bravo 100 16V
            Audi A4 2.5 TDI

Коментар

bambucha написа:
              ivanko_rs написа:
              bambucha написа:
              Колеги искам да попитам дали с това масло може да имам проблеми Castrol Edge Sport 0W40.Дават го за нови автомобили,моята "уж" няма 100000 км. ама само тя си знае В момента съм с полу синтетика на Mobil 1,но това го спечелих от една игра на Castrol та поне да се използва в магазина е 140 лв.
              Колега не би трябвало да имаш проблем с този Кастрол,ако двигателя ти е в добро състояние.Няма Mobil 1 полусинтетика
              Грешката е моя маслото е MOBIL SUPER S 10W-40 Semi SyntheticАко някой има наблюдение нека сподели да го сменям ли с Castrol-a или да го покарам още малко(на 3000 от смяна съм)
              Ако мотора работи добре сперед мен няма нужда да сменяш маслото. Може спокойно да минеш още 4-5000 км.
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

MGP

Колеги дайте съвет.В местният магазин няма Selenia, а има Total, Aral, ESSO и Castrol.Реших да взема Total 10W-40, тъй като сега автомобила е с такова масло и работи много добре.Ще дадете ли мнение за това масло.

Коментар

Масло като масло, стига да е истинско и да отговаря на спецификациите за твоята кола. Проблемът у нас с маслата е неясния произход, иначе на колата и е все тая коя марка сипваш.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Re: MGP

marto_gp написа:
                    Колеги дайте съвет.В местният магазин няма Selenia, а има Total, Aral, ESSO и Castrol.Реших да взема Total 10W-40, тъй като сега автомобила е с такова масло и работи много добре.Ще дадете ли мнение за това масло.
                    ако не е менте няма проблем
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

m

В крайна сметка може ли да се разбере дали маслото е менте или не е менте.Като попитах в магазина за Selenia, магазинера ми отговори че такова масло повече няма да продава никога вече.Тъй като съм пред смяна на масло още немога да реша какво масло да взема.

Коментар

Ми разпитай магазинера, ако ти е приятел, какви са му маслата, откъде ги доставя, от кои хората са доволни и т.н. А ако не ти се рискува винаги може да поръчаш от Хит-ко или пък да си купиш Приста от бензиностанцията.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Аз си купих от Метро ТОТАЛ 10w40 полусинтетика -5litra за 55лв. надявам се ,че е истинско.

Коментар

MGP

icco.a написа:
                            Аз си купих от Метро ТОТАЛ 10w40 полусинтетика -5litra за 55лв. надявам се ,че е истинско.
                            Същото ми го предлага и магазинера на цена 59 лв. за 5 л.

Коментар

Взимай тогава,ако още продължаваш да се съмняваш дали няма да попаднеш на менте(основателно според мен),вземи Приста 10w40 и си решаваш проблема. :D

Коментар

MGP

icco.a написа:
                                Взимай тогава,ако още продължаваш да се съмняваш дали няма да попаднеш на менте(основателно според мен),вземи Приста 10w40 и си решаваш проблема. :D
                                Знаеш ли какъв пробег дават на Тотаl 10w-40?

Коментар

Working...
                                X