Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е това омасляване по двигателя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално ли е това омасляване по двигателя?

Нормално ли е това омасляване по двигателя?И също така гледам, че липсва някакво болтче. Каква му е функцията
    Прикачени файлове
    Fiat Brava 1.4 97

Омасляването не е нормално, а и при мен там няма болтче. Ако със смяна на гарнитура не се реши проблема може да опиташ с тубичка течна гарнитура за картер да напълниш канала в самата гарнитура. Аз така реших проблема преди 2 седмици и вече 700км няма никакво омасляване.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Функцията на това болтче е да държи пластмасов капак, който покрива всичките жици покрай двигателя. Под формата на буквата Г е. И аз нямам такъв, но в една тема на форума (мисля, че в продава) един колега беше снимал неговата 1.4 и тогава разбрах, че там има капак.За гарнитурата, като я сменяш задължително с парцал и после с парцал напоен примерно с бензин почистваш двете повърхности - капака и главата (там където ляга гарнитурата) и намазваш както казва Спарк тънко със силикон, специално за това.Притягането на болтовете става от средата към крайщата на капака.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аха ще я сменя тая гарнитура. Абе напоследък усещам при работа на място едно леко вибриране по волана и самото купе. Все едно двигателя се тресе но много слабо. Не се чуват никакви шумове и колата си работи нормално. Преди като, че ли го нямаше това превибрирване. От какво може да е?
        Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Тампон на двигател може да си отива може би.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
          X