Нормално ли е това омасляване по двигателя?И също така гледам, че липсва някакво болтче. Каква му е функцията
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормално ли е това омасляване по двигателя?
Collapse
X
-
Омасляването не е нормално, а и при мен там няма болтче. Ако със смяна на гарнитура не се реши проблема може да опиташ с тубичка течна гарнитура за картер да напълниш канала в самата гарнитура. Аз така реших проблема преди 2 седмици и вече 700км няма никакво омасляване.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
-
Функцията на това болтче е да държи пластмасов капак, който покрива всичките жици покрай двигателя. Под формата на буквата Г е. И аз нямам такъв, но в една тема на форума (мисля, че в продава) един колега беше снимал неговата 1.4 и тогава разбрах, че там има капак.За гарнитурата, като я сменяш задължително с парцал и после с парцал напоен примерно с бензин почистваш двете повърхности - капака и главата (там където ляга гарнитурата) и намазваш както казва Спарк тънко със силикон, специално за това.Притягането на болтовете става от средата към крайщата на капака.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Аха ще я сменя тая гарнитура. Абе напоследък усещам при работа на място едно леко вибриране по волана и самото купе. Все едно двигателя се тресе но много слабо. Не се чуват никакви шумове и колата си работи нормално. Преди като, че ли го нямаше това превибрирване. От какво може да е?Fiat Brava 1.4 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар