Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем със задната врата на Brava-та - оправен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям проблем със задната врата на Brava-та - оправен

Колеги днес ми се случи кофти случка. По принцип си се возя сам ама днес се наложи да возя още 2ма човека. Та единия пич тръгва да сяда от зад ама дърпа ръчката на задната дясна врата и нъцки. Не се отваря. Дръпнах ръчката от вътре и се отвори. Викам си хмм не е нормално това и като я затворих, пак пробвах от вън ама не ще само от вътре се отваря. Колегата вика абе да не е това щифтче пуснато за child lock и без да се замисля го щракнах в другата посока и сега ни от вътре ни от вън може да се отвори. Гадна работа. Къде мога да ида да ми я оправят тази врата? И основния ми проблем е, че в момента изобщо не може да се отвори и не знам как може да се свали кората така и да се работи.....
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Re: Голям проблем със задната врата на Brava-та

noriaga написа:
    Колеги днес ми се случи кофти случка. По принцип си се возя сам ама днес се наложи да возя още 2ма човека. Та единия пич тръгва да сяда от зад ама дърпа ръчката на задната дясна врата и нъцки. Не се отваря. Дръпнах ръчката от вътре и се отвори. Викам си хмм не е нормално това и като я затворих, пак пробвах от вън ама не ще само от вътре се отваря. Колегата вика абе да не е това щифтче пуснато за child lock и без да се замисля го щракнах в другата посока и сега ни от вътре ни от вън може да се отвори. Гадна работа. Къде мога да ида да ми я оправят тази врата? И основния ми проблем е, че в момента изобщо не може да се отвори и не знам как може да се свали кората така и да се работи.....
    Изчакай малко да се стопли времето... и после с разни натискания/дърпания/приповдигания и т.н. опитай да я отвориш отвън. За сваляне на кората... малко кофти работа още повече пък при затворена врата... Кората по принцип се държи на едни щифтове които с подпъхване на плосък нож в точните места и напъване излизат. Обаче преди т’ва трябва да свалиш и дръжката за сваляне на прозореца... а пък там е една историяяяя... по принцип си има специален инструмент за сваляне на скобата с която се закрепва дръжката... ама ако си по-ловък става и със здрави нерви и пинсета+отвертка... Успех!
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

с това заключване против отваряне от вътре си се забил тотално.Сега трябва да разучиш внимателно какво издърпва външната дръжка и ако има нещо отчупено от нея да го имитираш и отвориш вратата отвън друг изход няма.
      Прикачени файлове
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

само с добри чувства: с това изпълнение кандидатстваш за наградите "чарлз дарвин" . сори за спама, проблемът наистина е много сериозен, утре имам път към един от доверените сервизи на няколко застр. компании, ще питам какво може да се измисли?

Коментар

Вариант има винаги!В най-лошия случай режеш кората и я сменяш.Преди години имах подобен проблем на форд.Дръжката отвън счупена,а от вътре блокирах по същия начин отварянето.Е баща ми отвори вратата по някакъв начин,но как не знам.С две думи има поне 1 вариант!
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ogi28b написа:
            само с добри чувства: с това изпълнение кандидатстваш за наградите "чарлз дарвин" . сори за спама, проблемът наистина е много сериозен, утре имам път към един от доверените сервизи на няколко застр. компании, ще питам какво може да се измисли?
            Прав си колега, ама понякога човек прави неща без да мисли много И не мен ми се струва сериозно защото ако можеше да се отвори вратата поне от вътре добре, но сега.........

Коментар

Намери някъде топло местенце (подземен гараж, паркинг или каквото се сетиш). Най-вероятно няма нищо счупено, а просто механизма се е "одървил" от студ. Като се стопли колата ще можеш да си я отвориш нормално отвън. Моята шофьорска врата е така, сутрин отварям първо дясната врата и после отвътре. Като пусна парното на Max, след двайсетина минути почва да се отваря и отвън. Все нямам време да сваля всички кори и да направя малко профилактика на бравите.п.п. Колегите от Алфа форума са заформили цяла тема по случай студовете.
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                Намери някъде топло местенце (подземен гараж, паркинг или каквото се сетиш). Най-вероятно няма нищо счупено, а просто механизма се е "одървил" от студ. Като се стопли колата ще можеш да си я отвориш нормално отвън. Моята шофьорска врата е така, сутрин отварям първо дясната врата и после отвътре. Като пусна парното на Max, след двайсетина минути почва да се отваря и отвън. Все нямам време да сваля всички кори и да направя малко профилактика на бравите.
                За съжаление не е такъв проблема колега. При дърпане на ръчката се усеща, че е се дърпа по леко някак си няма съпростивление. Нещо се е счупило или откачило

Коментар

Повтарям си поста от по-горе.Сега трябва да разучиш внимателно какво издърпва външната дръжка и ако има нещо отчупено от нея да го имитираш и отвориш вратата отвън друг изход няма.Намери паарче дебела тел или електрод за заваряване след това разучи какво издърпва дръжката и се помъчи с телта или електрода да имитираш отварянето.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    Повтарям си поста от по-горе.Сега трябва да разучиш внимателно какво издърпва външната дръжка и ако има нещо отчупено от нея да го имитираш и отвориш вратата отвън друг изход няма.Намери паарче дебела тел или електрод за заваряване след това разучи какво издърпва дръжката и се помъчи с телта или електрода да имитираш отварянето.
                    Днес съм се разбрал да ида до колегата kluchar да погледне дали може да го оправи. Поне работи близо до нас

Коментар

Пробвай първо лесния вариант със затопляне. И моята докато е замръзнала уж се движи, но вътре нищо не се случва, а като се затопли се самооправя. Иначе майстор, нова кора и т.н. Нещо не мога да схвана идеята на Торнадо, т.е. не знам дали може да се свали дръжката отвън.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                        Пробвай първо лесния вариант със затопляне. И моята докато е замръзнала уж се движи, но вътре нищо не се случва, а като се затопли се самооправя. Иначе майстор, нова кора и т.н. Нещо не мога да схвана идеята на Торнадо, т.е. не знам дали може да се свали дръжката отвън.
                        Проблема не се оправя дори когато колата е доста загряла и в нея е имало 4 човека примерно. А иначе не знам ако се махнат гумените уплътнения на стъклото на прозореца дали не мойе да се бръкне там с нещо и да се отвори

Коментар

колега и аз имах подобен проблем със същата врата само че на Пунто, незнам дали дръжките отвън са еднакви, на мене на самата дръжка отвътре се беше зачупила една пластина която натиска палчето за да може вратата да се отваря, оправих го със смяна само на нова дръжка
                          Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Скоро разглобявах дръжката на предната врата и разкачих голяма част от механизма. Отключващият механизъм е свързан с два тела. Единият към кючалката, другият към вътрешната дръжка. И двата тела в крайщата си завършват с ябълки, около които има пластмасова втулка. Най често втулката се износва и ябълката излиза. При мен се получи точно така и можех да отварям само отвътре. Но проблемът ти е много сериозен, защото няма как да се разглоби вратата.
                            Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

с централното не може ли да се отключи отва заключване за деца - питам - щото аз такова нещо нямам - може да е полезна идея
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                              X