Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странна тапа на термостата -Браво 1.6 16V?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странна тапа на термостата -Браво 1.6 16V?

Здравейте, в един друг пост бях писал,че имам проблеми с обезвъздушаването на охладителната система. След неколкократна проверка не намерих пробка върху маркуча за парното. Та въпросът ми е: На самия термостат , отстрани на датчика има една пластмасова тапа, която се отвива с шестограм.Има ли вероятност тя да е сервизна и да служи за обезвъздушаване? Снимка не мога да кача,защото в момента не мога да си намеря инфрареда. п,п Съжалявам за лошия пост днес, но шефът влетя в стаята и се наложи да пиша мнооого бързо.
    Прикачени файлове
    Bravo 1.6 16V

Кое аз нищо не виждам снимка ли има?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Технологичен отвор!?!
      brava 1.6_v16 elx

Коментар

"тапар" тапа ли е или съкратено тъпанар? :D
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

идеи?
          Bravo 1.6 16V

Коментар

не че се вижда нещо на макро снимката ама според мен си е тапа на блока и не я барай, че как ще потече и не можеш да спреш теча после
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При Брава с двигател 1,6 има два вида термостати.Единия вид е с един датчик за температура на автомобили произведени до 01.04.98г.,а другия вид е със два датчика за автомобили произведени след 01.04.98г.При теб термостата е модела с двата датчика и пореади липсата и нуждата от втория отвора е затапен с тази тапа.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado, благодаря за отговора.
                Bravo 1.6 16V

Коментар

отваряш капака на двигателя. заставаш срещу него.в ляво на радиатора-горе пласмасова врътка.зад двигателя маркуча за отоплението в него е монтирана тапа за обезвъздушаване.отвива се с кръстата отверка
                  di

Коментар

Re: Странна тапа на термостата -Браво 1.6 16V?

mixifixi написа:
                    Здравейте, в един друг пост бях писал,че имам проблеми с обезвъздушаването на охладителната система. След неколкократна проверка не намерих пробка върху маркуча за парното. Та въпросът ми е: На самия термостат , отстрани на датчика има една пластмасова тапа, която се отвива с шестограм.Има ли вероятност тя да е сервизна и да служи за обезвъздушаване? Снимка не мога да кача,защото в момента не мога да си намеря инфрареда. п,п Съжалявам за лошия пост днес, но шефът влетя в стаята и се наложи да пиша мнооого бързо.
                    Здравейте! Някой знае ли размерите на тази тапа на термостата.

Коментар

Евентуално колкото е размера на датчика който трябва да се навива там /20х1.5 или половин цол и др./
                      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Working...
                      X