Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем - Спирачките ми задържат!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем - Спирачките ми задържат!

Еми време беше да се прецака нещо. Някъде от около седмица Bravo-то не вървеше добре, много разход, не набира като преди, а много бавно и тегаво, все едно е 50 коня. В понеделник се спускам по стръмен наклон и колата спира без да съм натиснал спирачка. Според мен проблема е в предните спирачки, защото като спрях предните джантите бяха направо прегрели. Някакви идеи какъв може да е проблема? Дали са накладки, или спирачните апарати са се прецакали.
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Запушен спирачен маркуч.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
      Запушен спирачен маркуч.
      и/или блокирало спирачно бутало.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

...последните два поста плюс кофти спирачна течност. Имах същият проблем с Темпра-та навремето...супер досадно, а в сняг на завои е "Лебедово езеро"...внимавай...Та, виж спирачната течност дали не е стара, гранясала в маркучите и прочее, задължително смени спирачните маркучета, промии хубаво системата при цилиндърчетата и ще се оправи....общо взето направи една профилактика на цялата система отпред, преди да ръсиш парички... Успех!!!

Коментар

Мерси много колеги! В момента колата е в сервиз за смяна на предни накладки и спирачни маркучета.
          charlie написа:
          spark написа:
          Запушен спирачен маркуч.
          и/или блокирало спирачно бутало.
          А това спирачно бутало ако е блокирало може ли да се оправи или?
          Авео написа:
          ...последните два поста плюс кофти спирачна течност. Имах същият проблем с Темпра-та навремето...супер досадно, а в сняг на завои е "Лебедово езеро"...внимавай...Та, виж спирачната течност дали не е стара, гранясала в маркучите и прочее, задължително смени спирачните маркучета, промии хубаво системата при цилиндърчетата и ще се оправи....общо взето направи една профилактика на цялата система отпред, преди да ръсиш парички... Успех!!!
          Мерси колега, но вече отиде към изръсване.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

със спирачките имам пребогат опит - действай по следния ред:1) сменяш сп/ маркучи ако се оправи си ОК, ако не виж т. 2.2) ако е блокирало буталото имаш 3 подварианта:2.1. - раздвижване;2.2. - разглабяне на сп. апарат, почистване и желателно смяна на гумените маншони упл. и т. нт (навремето успях да намеря ремонтно комплектче, но сега незнам какво е положението).2.3. - нови спирачни апарати.моя личен опит сочи, че в крайна сметка рано или късно се стигадо т. 2.3. така, че най добре вместо да губиш време и пари, направо си смени апаратите (ако проблема не се отстрани със смяната на маркучите) - мисля че не са много скъпи
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Мерси за съветите колеги. Проблема е оправен. Сменени са нкладките и спирачните маркучи. Сега всичко е 6. Колата върви идеално. :D
              Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Working...
              X