Здравейте на всички,преди месец купих на приятелката си Пунто 1. Всичко добре, колата хубава, но нещо тропа отзад. Тропането се чува по леки неравности както като си вътре така и като си отвън /примерно като тя кара/. Въпроса е какво може да е? Гледах тампоните /задни и предни/на задния мост и нещо не ми вдъхват доверие ама знае ли човек?Дали някой се е сблъсквал с този проблем и как се решава?Предварително благодаря за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропа ми задницата на колата
Collapse
X
-
Лагерите на носачите. Вдигни на крик и разклати гумата хоризонтално гледай носачите, ако има луфт значи лагерите са за смяна, продават се ремонтен комплект около 50 лв за едната страна.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
И аз като си взех моята преди 5г нещо тропаше отзад-ляво... постепенно започна да се усилва. Добре че попаднах на свестен майстор и не се набутах с ремонтни комплекти за задното окачване. Оказа се, че се разхлабил горен закрепващ болт на амортесьора. 15минути. 10лв. Тишина. Кеф.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
deks777 написа:Абе и аз имах съмнение за разхлабени болтове на амортесьори ама къде са тия пусти болтове?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Здравей колега!И аз го имах същия проблем.Четох доста из форума и стигнах до извода,че са лагерите/тропаше от дясно/.Купих ремонтния комплект,смених го-тропането продължи.Тогава с моя майстор/личен приятел/огледахме внимателно и се установи,че предния десен тампон на моста е скъсан.Купих комплект предни и задни тампони,сменихме ги/малко ш.....на работа.че се сваля целия мост/,но вече нищо не тропа и хлопа.Така,че сменяй тампоните и си О.К.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Такааа. След обстоен преглед от моя страна, свързан чак със сваляне на предните и задните тампони се стигна до извода че заден десен болт със лагерите е заминал. Устаових го като свалих гумата и хванах барабана и го клатих нагоре надолу: тропа яко. Луфта идва точно от десния болт. Отляво всичко е идеално. Сега кажете къде да го сменя? И ориентировъчна цена поне?Цената на комплекта разбрах че е около 50-тина лвAlfa Romeo 145 '96 1.6 boxer 103hp
Fiat Punto '96, 1.2 75hp
Peugeot 306 xt '97 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар