Колата е Мареа 2.4 JTD. Вече няколко пъти се случва по време на движение да изгуби мощност изведнъж и да светне "дюзата" и на следващата дупка през която мина всичко да се оправи. Всъщност пак си върви по същия начин, но с много повече натискане на педала. Естествено заподозрян е потенциометъра на педала, привода до него и клемите му. Въпросът ми е къде да търся въпросния потенциометър - в купето около педала или в моторния отсек? На снимката е N 4.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потенциометър за положението на педала за газ - РЕШЕНИЕ
Collapse
X
-
Ейй, колега, ама и ти си един. Сам си си дал схемата на потенциометъра, като и сам питаш къде се намира. Не виждаш ли, че е закачен на педала на газта, в горната му част? За този проблем не проверявай самия потенциометър, а провери жака му.Хубаво е и да се погледне на диагностика.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Потенциометъра го намерих - под волана е и всичко му изглежда наред - лостовата система е като нова, кабела е наред, но не намерих букса там. Малко информация другия край на кабела къде отива?Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
venioid написа:Потенциометъра го намерих - под волана е и всичко му изглежда наред - лостовата система е като нова, кабела е наред, но не намерих букса там. Малко информация другия край на кабела къде отива?A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Проблема е решен - точно от буксата беше. Под жабката букси много, и поради липса на осветление, помощник и нормална температура я намерих с късмет - харесах си една, изключих я и останах без педал за газта. Пръснах я С WD40 и засега е ОК, утре на светло ще я стягам. Благодаря на BO за помощта.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
venioid написа:Проблема е решен - точно от буксата беше. Под жабката букси много, и поради липса на осветление, помощник и нормална температура я намерих с късмет - харесах си една, изключих я и останах без педал за газта. Пръснах я С WD40 и засега е ОК, утре на светло ще я стягам. Благодаря на BO за помощта.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
И при мен се появи нещо подобно. При друсане (примерно при движение на паваж) от няколко дена колата губи мощност в движение.Педалът ми е натиснат до някакво състояние но оборотите падат. Правих си експеримент в този момент да натисна съединителя и те се задържат около 1000 - 1200.Понякога това прекъсване е кратковременно и се усеща като придръпване но понякога така си остава дълго време стига да не мърдам педала за газта. В момента в който го размърдам всичко се оправя. Не светва индикация за грешка на таблото.Сега ще огледам и аз конектора но ми се струва че проблема по скоро е в потенциометъра.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар