Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно ми трябва помощ за Пежо 206 бензин-вече е О'К

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спешно ми трябва помощ за Пежо 206 бензин-вече е О'К

Спешно ми трябва помощ за проблем с Пежо 206 ’99-та година, моля ако някой знае подходящ линк да ми го прати или ако може да помогне...Моля админа да остави темата отворена поне до 20.11 . Знам че не е за този форум но колата е на шурея а той е от София и неможе да се прибере.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Re: Спешно ми трябва помощ за Пежо 206 бензин

Dido_Lyubenov написа:
    Спешно ми трябва помощ за проблем с Пежо 206 ’99-та година, моля ако някой знае подходящ линк да ми го прати или ако може да помогне...Моля админа да остави темата отворена поне до 20.11 . Знам че не е за този форум но колата е на шурея а той е от София и неможе да се прибере.
    Ама пич никой няма ти махне темата споко - и друг път е имало теми в консултации за марки различни от Фиат, но кажи какво му е на това Пежо, какъв е проблема
    Punto SX 1.1 55

Коментар

Както си е карал изведнъж двигатела угасва и всички индикации на таблото светват, включително и надписа "STOP" , но има съмнения че първо той е светнал. Повече не иска да запали. На около 10-15 км преди мястото на инцидента е заредил бензин А 95 от бензиностанция на Лукойл (до гара Бяла-Русенско)
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Пали бегачката от подписа и бягай да го прибираш.Първо да провери ремъка за алтернатор,хидравлика и климатик дали е здрав.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Пежото е прибрано вече в Русе, ремъка не сме проверявяали, но са опитвали със зареден акумулатор, ако това имаш предвид.Заръчах да проверят ремъка и да ми се обадят.

Коментар

Взехме категорично решение : Отива в сервиза . Като кажат какъв е проблема ще го опиша тук, може да помогне на някой.Благодаря за съдействието

Коментар

Благодаря на всички за добрите съвети. Проблема е отстрнен в Пежо центъра в Русе. Оказало се че е от замъсен или окислен куплунг, най вероятно на ECU, но мойте хора не били питали за подробности. Платили 50 лв. и взели колата. Вече е на път за София . По този повод бих посъветвал всички колеги да проверяват куплунзите към датчиците по двигаля най-вече, защото те са най уязвими за корозия и замърсяване. Ако Ви се наложи да ги почистите и защитите ползвайте спрей Philips. Това е мой съвет, тъй като от доста време го използвам в електрониката и съм супер доволен от него. Почиства , смазва и образува някъкъв филм върху повърхностите като ги предпазва от корозията. Не е електропроводим и няма опастност да даде някакви утечки по елинсталацията. НЕ ПРЪСКАЙТЕ С НЕГО КОНТАКТИ НА РЕЛЕТА И МЕХАНИЧНИ ПРЕКЪСВАЧИ ПРЕЗ КОИТО МИНАВА ГОЛЯМ ТОК, възможно е да се образува нагар по тях от преискряванията, които са неибежни. НЕ ПРЪСКАЙТЕ ПО БОЯТА НА КОЛАТА - РАЗЯЖДА Я. Раздвижва заклеясали панти , ключалки и др. Почиства добре и неразглояеми бутони , потенциометри и различни микропревключватели в електрониката.

Коментар

Working...
              X