Повод за въпроса е, че ми се налага да доливам около 200мл на 5-6 месеца вода (антифриз), колата е Брава 1.6. Не знам дали това нормално, но забелязах, че сякаш стъклата ми се овлажняват повече от миналата година. Дали ми е спукано резерварчето на парното, или на всички се налага да се долива? На Пунтото на жена капка не съм доливал вече 2 години, но все пак е доста по-различен автомобил. Благодаря на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На колко време доливате вода в охладителната система
Collapse
X
-
Аз доста ядове имах с този метод, нещо ми се запотяваха джамовете и нали ми се стори бая практично това. Та замина едно както се оказа доста скъпо шишенце и понеже не бях сигурен кога ще се появи ефекта налях още малко от едно друго шишенце. В крайна сметка се оказа че аромати няма, но тази маневра ми излезна колкото да си сменя казанчето.
Коментар
-
Blade SG написа:Аз на седмица доливам по половин-един литър...Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Еми брат ми пробваше с някакви добавки и имаше ефект, но временен. Най-добрият вариант е нов радиатор, но на мен ми искаха над 100 лева за това удоволствие. А как може да се разбере къде се губи водата, защото се страхувам, че при мен може да се губи в двигателя."Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
-
Rezko написа:... някой може ли да предложи някаква добавка ?masterkar написа:Sko написа:Аз използвах прибавка за запушване на теч на същата фирма и свърши работа (засега).
Коментар
-
Ще го пробвам още утре това със синьото шишенце, пък дано да стане. Като чето по другите тем, как от подобни химии се запушвала охладителната система, малко ме е страх, но нямам много избор. Зарекох се да не водя колата във Варна на сервиз, Ямбол е далече, ще се чуе какво е станало! Притеснява ме факта, че в описанието пише да се източи цялата охлдителна система след третирането, послед да се промие с вода, и отново да се добави антифриза!Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
bright написа:Притеснява ме факта, че в описанието пише да се източи цялата охлдителна система след третирането, послед да се промие с вода, и отново да се добави антифриза!masterkar написа:Марката е "Holts" - английска е. И аз си купих за запушване на теч и също съм доволен. Има и за почистване. Просто гледайте надписите - бутилчиците са еднакви - сини.
Коментар
-
Re: на колко време доливате вода в охладителната система
bright написа:Повод за въпроса е, че ми се налага да доливам около 200мл на 5-6 месеца вода (антифриз), колата е Брава 1.6.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар