Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На колко време доливате вода в охладителната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На колко време доливате вода в охладителната система

Повод за въпроса е, че ми се налага да доливам около 200мл на 5-6 месеца вода (антифриз), колата е Брава 1.6. Не знам дали това нормално, но забелязах, че сякаш стъклата ми се овлажняват повече от миналата година. Дали ми е спукано резерварчето на парното, или на всички се налага да се долива? На Пунтото на жена капка не съм доливал вече 2 години, но все пак е доста по-различен автомобил. Благодаря на отзовалите се!
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Опитай с това което предложи колега наскоро тук във форума.Вземи от половинката някой ароматен парфюм и налей малко в системата.Ако ти замирише в купето ясна е работата.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

БРАВО ! Парфюм изсипан в.........антифриз.Ами дай да си ароматизираме купето по този начин вече

Коментар

Ще го ароматизираш ако имаш спукано радиаторче на парното.Не четеш нещо както подобава.И няма да го изсипва целия ,а малко само за самата процедура.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И това ще бъде единствения позитив от теча - в купето ще мирише на хубаво В интерес на истината идеята е свежа и практична
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Tornado написа:
            Опитай с това което предложи колега наскоро тук във форума.Вземи от половинката някой ароматен парфюм и налей малко в системата.Ако ти замирише в купето ясна е работата.
            Хитро
            Bravo HGT 2001

Коментар

Аз доста ядове имах с този метод, нещо ми се запотяваха джамовете и нали ми се стори бая практично това. Та замина едно както се оказа доста скъпо шишенце и понеже не бях сигурен кога ще се появи ефекта налях още малко от едно друго шишенце. В крайна сметка се оказа че аромати няма, но тази маневра ми излезна колкото да си сменя казанчето.

Коментар

Аз съм правил същия номер, само че с "хулиганка" мастика Колкото до въпроса за количеството и честотата на доливане, мога да кажа че не ми се е налагало, освен в случаите, когато сменям изцяло антифриза, т.е. на 3-4г.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз на седмица доливам по половин-един литър...
                  "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                  Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Blade SG написа:
                    Аз на седмица доливам по половин-един литър...
                    Леле колега ти си бил като пробита водоноска , аз също имам малък проблем - леко тече радиатора(става дума за 100 грама на месец обаче) , някой може ли да предложи някаква добавка ?
                    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                    тел. 0883437022

Коментар

Еми брат ми пробваше с някакви добавки и имаше ефект, но временен. Най-добрият вариант е нов радиатор, но на мен ми искаха над 100 лева за това удоволствие. А как може да се разбере къде се губи водата, защото се страхувам, че при мен може да се губи в двигателя.
                      "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                      Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Rezko написа:
                        ... някой може ли да предложи някаква добавка ?
                        masterkar написа:
                        Sko написа:
                        Аз използвах прибавка за запушване на теч на същата фирма и свърши работа (засега).
                        Марката е "Holts" - английска е. И аз си купих за запушване на теч и също съм доволен. Има и за почистване. Просто гледайте надписите - бутилчиците са еднакви - сини.
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13225&highlight=holtshttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11817&highlight=holtsМиналата зима я взех от Бриколаж и за сега нямам проблем с радиаторчето - явно е имало малка дупчица. Все пак това е временно решение! за bright: Лятото и на мен ми се губеше по около 100-200 милилитра течност на 2-3 месеца.
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Ще го пробвам още утре това със синьото шишенце, пък дано да стане. Като чето по другите тем, как от подобни химии се запушвала охладителната система, малко ме е страх, но нямам много избор. Зарекох се да не водя колата във Варна на сервиз, Ямбол е далече, ще се чуе какво е станало! Притеснява ме факта, че в описанието пише да се източи цялата охлдителна система след третирането, послед да се промие с вода, и отново да се добави антифриза!
                          Брава 1.6 16V ELX
                          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

bright написа:
                            Притеснява ме факта, че в описанието пише да се източи цялата охлдителна система след третирането, послед да се промие с вода, и отново да се добави антифриза!
                            Чети добре! Има два вида - за промивка и за запучване на теч - на външен вид сините шишенца са еднакви!!! Гледай добре какво купуваш!
                            masterkar написа:
                            Марката е "Holts" - английска е. И аз си купих за запушване на теч и също съм доволен. Има и за почистване. Просто гледайте надписите - бутилчиците са еднакви - сини.
                            А иначе антифриза ми PARAFLU "потъмня" след сипване на добавката. Само може да се гадае какви са точно последствията от добавката?! Но и аз не правих промивка на охладителната система преди да налея новия антифриз... , а добавката HOLTS я налях 2-3 месеца след смяна на антифриза.
                            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                            Среден разход на газ

Коментар

Re: на колко време доливате вода в охладителната система

bright написа:
                              Повод за въпроса е, че ми се налага да доливам около 200мл на 5-6 месеца вода (антифриз), колата е Брава 1.6.
                              И на мен ми губи по толкова, ама си доливам Колата е същата.
                              Ex Fiat 126P
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS
                              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                              X