Здравейте колеги, имам един страннен инцидент станал днес сутринта. Когато се качвах в колата сутринта имах чувството, че нещо не е наред, когато слезнах да си огледам колицата установих три неща перфорирана предна дясна гума (шило или игла) три дупки по 9лв. свалена предна броня или поне опит да стане това, бранята прилича все едно съм я закачил на бордюр на заден ход (явно е дърпана) и третото нещо което ме изуми е джамбазки приом в/у дръжката на багажника напрово е нацепена все едно с отверка или нещо подобно е ръчкано часове. Аларми не съм чул през ноща в колата няма нищо за взимане, нямам скъп касетофон, говорители или каквото и да е ценно нещо. Не подозирам никого защото в моя квартал врагове или "доброжелатели нямам", никои от комшиите не е пострадал. Та въпроса ми е как да процедирам със зазстрахователя "Булстрад", имам пълно каско на 10 промила, но досега не съм се занимвал с тях по този начин, а винаги след ПТП или кражба с протокол от КАТ. Дайте някакъв съвет сам ли да си правя бронята и бутона за багажника или има шанс застрахователя да ми възстанови щетите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Kаско Булстрад - Без протокол от КАТ
Collapse
X
-
По принцип трябва да извикаш полицията и те да състявят някакъв протокол. Аз имам каско в булстрад и доскоро много редовно си го ползвах. При случай като твоя съм ходил и ми изплатиха щетата без протокол от КАТ. Но незнам дали така е процедурата, защото хората в този офис са ми познати и може да са ми направили услуга. Искай да ти преведат пари по сметка и ти сам ще си оправиш колата.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
-
не знам как да го изкара тва с бронята...принципно броня ако ти гепят цяла мн трудно могат да ти я платят.Води се лесно сваляема част - демек може да правиш измами така и не се плащат ако цялата я няма...те и заради това искат понякога и парчета от бронята.Другото може да се изкара опит за кражба.гумата пак няма да ти я платят...Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Няма начин колега в условията на пътен тероризъм няма как да не се подсигуриш. Имам две яки катастрофи и по знак на съдбата на теория аз съм виновен така на два пъти вкарах фирмата с няколко хилядарки. Не ми се мисли какво ще стане, ако изпервазя някой колега по моя вина трябва да се прекръстя и да си скъсам задника от мизерия да вкарам колата в движение. Така, че по добре каско хем не дърпеаш дявола за опашката, ем и си имаш гаранция зад гърба. А отделно сега ме застраховават на 10 промила а плащам три. Т.е. по Шваке колата е оценене на 9000 при кражба и 13 900 за щети, което ми струва 380 лв. Както казах нямам сърце да треперя.
Коментар
-
На този твоя агент му кажи да си е** майката! Щом каското ти е на вноски то те сигурно са 4. Една платена вноска означава че имаш каско за 3 месеца! При заявяване на щета няма никакво право да ти поиска останалата част от сумата. Ако колата ти бъде открадната или тотална щета тогава вече трябва да изплатиш всички вноски. Гума и джанта плащат. На мен ми платиха 260лв за гума и джанта Май месец тази година. Аз бях ударил една зверска дупка и взех от общината една бележка на която пише, че такава дупка има и викнах полицайте и стана работата. Малко е сложно но ако имаш желание става. А това за лисващата част пак може да ти го изплатят просто трябва да ти е познат застрахователя или много да ти знае устата. Ако съм на теб ще купя една счупена броня и ще ги накарам да плащат. Разправия е но ще им натриеш носовете на тези алчни недонаяли се к*****та.Извинявам се за езика, но плащанията по Автокаско са ми болна тема. Неможе ти да плащаш по 400-600лв на година, а като стане нещо тези да се ослушват. Един път като ги научиш да плащат няма да имаш проблеми - ти си си в правото.Редакция: в бързината забравих да напиша едно важно нещо. Ако каското ти е Бонус т.е са ти направили 100лв отстъпка от цената, то при заявяеане на първата щета трябва да си ги платиш тези 100лв. Този бонус е ако нямаш щети. Предполагам го знаеш, но исках да съм изчерпателен.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар