Колеги, знае ли някой колко струва регулатор на усилие на задните спирачки за Типо и къде в Пловдив може да се намери.Тече ми яко от 1 седмица и изхабих 300гр. спирачна течност DOT5 за да доливам. Срамота!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулатор на спирачките?
Collapse
X
-
да попитам...този регулатор какво представлява? питам, защото аз на задните колела имам разлика в спирачките (и като я взех, първия път ме върнаха от КАТ с над 50% разлика!.след това я мъчихме и минахме). казаха ми че някакъв механизъм- май кантар(някаква пружинка-която контролира спирачното усилие в зависимост колко е натоварена колата) бил клеясал, и ме посъветваха така да си карам, защото нов е около 150лв!и ако не искам да дам толкова пари за нов, какво може да е решението? майсторите ми казаха че няма никакъв проблем така да карам...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
-
Още ли ти е различно спирачното усилие на заните колела? Ако да, е желателно да го оправиш. Обаче според мен причината (ако си с барабанни спирачки отзад) може да е и в компенсаторния механизъм на накладките. Ако е клеясал, не може да "доопъне" и като се поизносят накладките почва да лови по-късно от другото колело. А за регулатора - идеята е да разпределя спирачното усилие към задните колела пуска повече само като я натовариш и не позволява задните колела да блокират и да ти поднесе колата при по-рязко натискане на спирачките. При спиране около 80% от спирачното усилие поемат предните колела. Направи си сметка, без този регулатор, ако всички колела спират еднакво, какво ще последва и прецени дали да го махашFIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
лошото е че съм много бос за тия неща...сега пак има някаква разлика в задните, но майсторите ми казаха че няма проблем. с барабани съм отзад, и доколкото си спомням точно за това кантарче казаха че е проблема и че по принцип е скъпичко...по принцип тогава доста си играха докато го открият че е от там... айде на стенда, айде да ходим да ги проверим до другия сервиз на тестера... и така бая пъти...та се чудя...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
tonov написа:prog написа:.... този регулатор какво представлява?...Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
BlueStorm написа:tonov написа:prog написа:.... този регулатор какво представлява?...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:BlueStorm написа:tonov написа:prog написа:.... този регулатор какво представлява?...Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
. . . !!!
Коментар
-
Re: Регулатор на спирачките?
BlueStorm написа:Колеги, знае ли някой колко струва регулатор на усилие на задните спирачки за Типо и къде в Пловдив може да се намери.Тече ми яко от 1 седмица и изхабих 300гр. спирачна течност DOT5 за да доливам. Срамота!!!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Регулатор на спирачките?
stef написа:BlueStorm написа:Колеги, знае ли някой колко струва регулатор на усилие на задните спирачки за Типо и къде в Пловдив може да се намери.Тече ми яко от 1 седмица и изхабих 300гр. спирачна течност DOT5 за да доливам. Срамота!!!Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
. . . !!!
Коментар
-
Ако е DOT 5 незабавно я изхвърлете от спирачната си система...Тази течност е на силиконова основа и се препоръчва само за автомобили, които заводски са заредени с нея...Прави мехурчета на автомобилите с ABS. Виж ако е DOT 5.1 - там вече нещата стоят другояче...Тя може да се ползва свободно, ама аз бих я сменил цялата, а не да я смесвам със старата течност DOT 3 или DOT 4.FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар