Здравейте днес си смених маслото на Пунтото.Обаче възникна непредвиден проблем.Оказа се че тия кретени от T&N Car са ми продали някакъв маслен филтър който се оказа че е с по малък диаметър, и неможе да се монтира, въпреки че на продавача му споменах че изглежда по малък но ме увери че това бил точно този за моя двигател.Та днес установих че не става чак като източих маслото и нямаше как да си купя друг филтър понеже бях на 100 км от София.Стария филтър го изплакнах с бензин и после с малко от новото масло и го монтирах отново него, с новото масло.Спроред вас дали ще е лошо за двигателя че не смених флтъра, и след колко километра да го сменя отново. около 5000 км предполагам че ще може да карам така?И още нещо ме притеснява- старото масло беше съвсем черно ( бензинов двигател) и в съда в който го източих остана черна утайка. Май е било смяняно преди доста повече от 10 000 км. Дали има някакви вредни последици от това? (послената лепенка от смяна на маслото е от 2005 та и е от преди 27 000 км).И да ви се похваля - смених си гарнитурата на капака без да слагам силикони минал съм 150 км и няма и капка масло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна масло, но без филтъра.
Collapse
X
-
Смяна масло, но без филтъра.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Re: Смяна масло но без филтъра
infineon написа:Здравейте днес си смених маслото на Пунтото.Обаче възникна непредвиден проблем.Оказа се че тия кретени от T&N Car са ми продали някакъв маслен филтър който се оказа че е с по малък диаметър, и неможе да се монтира, въпреки че на продавача му споменах че изглежда по малък но ме увери че това бил точно този за моя двигател.Та днес установих че не става чак като източих маслото и нямаше как да си купя друг филтър понеже бях на 100 км от София.Стария филтър го изплакнах с бензин и после с малко от новото масло и го монтирах отново него, с новото масло.Спроред вас дали ще е лошо за двигателя че не смених флтъра, и след колко километра да го сменя отново. около 5000 км предполагам че ще може да карам така?И още нещо ме притеснява- старото масло беше съвсем черно ( бензинов двигател) и в съда в който го източих остана черна утайка. Май е било смяняно преди доста повече от 10 000 км. Дали има някакви вредни последици от това? (послената лепенка от смяна на маслото е от 2005 та и е от преди 27 000 км).И да ви се похваля - смених си гарнитурата на капака без да слагам силикони минал съм 150 км и няма и капка масло.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Re: Смяна масло но без филтъра
infineon написа:...И още нещо ме притеснява- старото масло беше съвсем черно ( бензинов двигател) и в съда в който го източих остана черна утайка. Май е било смяняно преди доста повече от 10 000 км. Дали има някакви вредни последици от това? (послената лепенка от смяна на маслото е от 2005 та и е от преди 27 000 км)...Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
Аз бих сменил отново маслото след 1000-1500 километра.Ако бях на твое място сега филтър няма да сменям а след посочения пробег хвърлям маслото и филтъра.Един вид ще го използвам за промивка на немърливостта на предишния собственик.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Аз бих сменил отново маслото след 1000-1500 километра.Ако бях на твое място сега филтър няма да сменям а след посочения пробег хвърлям маслото и филтъра.Един вид ще го използвам за промивка на немърливостта на предишния собственик.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар