Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загасна ми таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загасна ми таблото

То даже и не светна Сутринта паля за работа - таблото тъмно. Нямах време да гледам предпазители - така тръгнах. Цял ден не светна. Молбата ми е към колегите с Темпри - къде да търся проблема? Дали около контактния ключ или в куплунзите на таблото? Защото индикациите на фарове, масло, акумулатор работят. Баш в най-лошото време да се случи! Неприятното е, че и утре съм на работа , а не намирам никаква схема в материалите, които съм събрал. Абе, гадна работа...
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Никой ли не се сеща за нищо?

Коментар

може би сам си си отговорил: предпазителите. провери ли ги?

Коментар

На първо време провери потенциометъра за регулиране осветеността на таблото, ако е аналогово - буксата на врътката, ако е дигитално ще трябва да се отваря.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

ogi28b@ като казвам,че всичко работи,е така.И осветлението на номера,и десния габарит,които са на един предпазител с осветлението на таблото.И като искам някой ,сблъсквал се с проблема да ме насочи,значи има защо.Все пак това не е тема за гуми или масло.Rokambol@ таблото е дигитално и за съжаление трябва да се сваля

Коментар

таблото се сваля сравнително лесно, а доколкото си спомням към "потенциометъра" може да се бръкне през джобчето, което е на 2 винта и може да се махне.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Знам как се сваля таблото,правил съм го неведнъж.Проблема ми е съвсем друг-там,където паркирам,не мога да правя(почти) никакви ремонти.Затова ми трябва жокер,за да свърша работата максимално бързо.Най-вероятно е някоя маса,ама ще трябва да чакам почивните дни,за да сваля таблото.Благодаря на всички,опитали се да помогнат,все пак.

Коментар

Колега lu40, много ми се иска да разбера дали отстрани проблема с таблото, защото от скоро и при мен се появи подобен. Благодаря.
                My car is the best :P
                Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Има един бушон , на който пише service. Здрав ли е ?
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Още не съм го отстранил.Презапоявах всички куплунзи,сменях таблото-не и не.Само едно не съм проверил-има ли напрежение на всички предпазители.Но тази идея ми дойде чак неделя вечерта,след борбите.Fifi sw,погледни това,което е постнал Esper,много е полезно :http://www.doomshell.net/docs/auto/tempra/ .Отдавна се каня да го ,ама все не може да се засечем .Red Storm,всички предпазители са здрави.

Коментар

Не светва от предпазител- от друго не може да е даже и теоретически. БУ- ШОН-ЧЕ-ТА! :DПП. Хващаш с нокти бушончето Servise и го захвърляш на 20 метра най- малко и пробвай. :D :D :D
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Момчета, престанете с тези бушончета!Нека ви опиша точно моя проблем.От както застудя, таблото започна да премигва когато дам контакт, за да подгрявам, а когато запаля - се оправя.Вече когато дам контакт - не светва изобщо. Паля я без да подавам газ и когато запали алтернатора още не зарежда и му свети лампата - тогава таблото започва да мъждука и премигва. Когато я изфорсирам и започне да зарежда алтернатора, таблото си светва нормално.Хайде сега ме ориентирайте кой бушон да търся. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                        My car is the best :P
                        Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

fifi sw написа:
                          Момчета, престанете с тези бушончета!Нека ви опиша точно моя проблем.От както застудя, таблото започна да премигва когато дам контакт, за да подгрявам, а когато запаля - се оправя.Вече когато дам контакт - не светва изобщо. Паля я без да подавам газ и когато запали алтернатора още не зарежда и му свети лампата - тогава таблото започва да мъждука и премигва. Когато я изфорсирам и започне да зарежда алтернатора, таблото си светва нормално.Хайде сега ме ориентирайте кой бушон да търся. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                          на мен ми премигваше така на темпрата, но о съм бензинка. мигаше почти постоянно, смених кабелите на свещите и се оправи мислъта ми е, да търсиш някакъв такъв проблем- може да е от алтернатор например, не е задължително да е в самото табло проблема. за съжаление не разбирам много от дизелите за по-конкретни идеи
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

fifi sw написа:
                            И при мен започнаха така нещата-при подаване на контакт таблото си оставаше тъмно,а след запaлване на двг. светваше.Докато веднъж не светна...Fifi sw,утре ще продължавам борбите.При пръв положителен резултат ще пишa.Предполагам,че работата е в някоя маса или +-ов кабел,въпроса е в кой?Kimi,стига с тия бушончета!Не си ли чувал за нагорели и окислени съединения-болежка на всеки по-стар автомобил?

Коментар

Working...
                            X