Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за разхода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

noriaga написа:
    Колега и как си измери разхода до 3то число зад запетаята? Дори да пълниш до горе на една и съща колонка пак може да има отклонение 1-2 литра. Та тия до 3-4та цифра зад запетаята е малко смешно да ги цитираш
    Що да е смешно? Така излиза, така го пиша. Уж за по-точно
    sugarboy написа:
    ...не че е точно толкова :D
    58 л / 637 км = 0.09105 л / 1 км0.09105 * 100 = 9.105 л /100 км А, колко трябва да е според теб? :P
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колеги сменял съм и бензиностанции не "ръчкам" колата карам нормално и в градски и в извън градски условия. Питах ви от техническа гледна точка може да е проблема Тва ми е няпонятно.

Коментар

Колеги,и аз имам същия проблем с разхода,градско не съм я засичал но извън сега ми дава 8л/100км,при каране с 85-90км/ч.....за мен не е нормално.....но искам да питам нормално ли е стрелката на температурата на охладителната течност да е 2-3мм над надписа ’’с’’ на термодатчика на таблото,когато уж е загряла...........може ли да е термостат и ако да колко кинта ще ми излезе нов......Говорим за Брава 1.6 16V 103hp.........Благодаря!

Коментар

bankerov написа:
          Колеги,и аз имам същия проблем с разхода,градско не съм я засичал но извън сега ми дава 8л/100км,при каране с 85-90км/ч.....за мен не е нормално.....но искам да питам нормално ли е стрелката на температурата на охладителната течност да е 2-3мм над надписа ’’с’’ на термодатчика на таблото,когато уж е загряла...........може ли да е термостат и ако да колко кинта ще ми излезе нов......Говорим за Брава 1.6 16V 103hp.........Благодаря!
          Колега, по всяка вероятност не ти работи термостата - стои постоянно отворен и за това стрелката играе.Като смениш термостата разхода би трябвало да падне с около половин-един литър извън града и това вече е нормален разход за този мотор. Ако и тогава не се оправи - търси проблема другаде.
          FIAT Brava 1.6 16v '97

Коментар

Re: Въпрос за разхода

sAn_sALAmA написа:
            Значи от скоро карам Brava 1.6 16V и градско харчи 14 литра тва нормално ли е защото май е малко множко
            Множко е :ТТХ: http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2722.html http://www.carexpert.ru/atech.php3?m...5h16Моята на газ градско ми гори 10-11-12 л/100км - зависи от трафика и сезона - говорим за София! :D
            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
            Среден разход на газ

Коментар

При мене разликата е голяма извънградско 6.6 л. а в града 13 л. на бензин съм брава 1.6 16v
              Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Коментар

Добре че намерих таи тема да не пиша същатаи моята Марея нещо много гори1.8 бензин двувалка ама много гори бе не е нормално преди това Аскона карах хем на 20 години по добре беше на градсконезнам какво става но като налея за 20 лева и едвам 50 км минавам и бързам да заредя да не ме остави някъде
                Fiat Marea 1.8

Коментар

колега добре дошъл във форума, добре е че си търсил из темите за сравнение - дедрата с двг 1.8 два вала, с нищо включено, нито климатроник, нито нищо, пие 12 кила за норматив, и то не в най-големите задръствания, а по каталог е 10.2 или 10.8. засечи извън града, ако изпие 6.5 -7 май си в нормите, но колеги с тоя двг ще ти кажат по-точно. не е лошо да си тестваш термостата, че ако не ти затваря, влияе на разхода също

Коментар

Мерси Огими на извън градско лятото към 7 и малко дава значи е в нормитеама то верно в софия с тия задръствания неможе да се прецениа термостата викаш какво може да му има?
                    Fiat Marea 1.8

Коментар

пичове, да се говори за разход в града е малко отдалечено от здравия разум - колко ще ми изгори колата, ако за 1 час минавам 20 км, със 10 междинни спирания/ потегляния и каране само на първа и втора?примерно моята кола гори м/у 6-7,5 л./100 км. в зависимост от начина на каране, натовареност на колата и т. нт.а в града варирам от 9-14 без никакъв проблем
                      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

а какво би означавал разход (извънградско) около 7/100 при скорост до 90км/ч (и обороти до 2500-3000), но почти 10 при по-висока скорост (120-130 макс)?

Коментар

пак ще ти отг. с дедрата: по каталог при 90 км/ч - 6.8 литра; при 120 км/ч - 8.3 литра. Максималния въртящ момент на 5 предавка е при скорост 100 или 110, ще излъжа, но е 1 от двете. Така че... литър и половина повече

Коментар

Working...
                          X