Много е, аз съм със същия двигател на Мареата и скоро не бях правил засечка на градско, но вчера го докарах на ръба на десетака, дори на косъм по-малко. Даже малко се изненадах, защото при нас движението е много лошо и често стават задръствания.
Скоро засичах разход на бензин - извънградско 5.8 - 6.0 л., софийско градско - около 10. Само че в София не трябва да се мери колко гори на километър, а на час.
Значи от скоро карам Brava 1.6 16V и градско харчи 14 литра тва нормално ли е защото май е малко множко и ако не е от къде може да идва проблема
Със същия двигател съм, но на Мареа. Не съм засичал само градско или само извънградско.Миналия месец при нормално каране ми даде смесен разход 8.016 л/100км (изминати 237 км. с 19 литра). Под нормално каране разбирам смяна на предавките м/у 2000 и 3000 оборота и макс. скорост извън града 100 км/ч. Оня ден отново напълних до горе и разхода беше 9.105 л/100км (изминати 637 км. с 58 литра). Този път обаче колата не съм я жалил Ако приемем това, че времето застудя, караш в пиков час в София и "изръчкваш" колата, 14 литра ми се струват достижими п.с. Да добавя, че съм зареждал САМО от една бензиностанция, даже на една и съща колонка
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Колега и как си измери разхода до 3то число зад запетаята? Дори да пълниш до горе на една и съща колонка пак може да има отклонение 1-2 литра. Та тия до 3-4та цифра зад запетаята е малко смешно да ги цитираш
Коментар