Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за разхода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за разхода

Значи от скоро карам Brava 1.6 16V и градско харчи 14 литра тва нормално ли е защото май е малко множко и ако не е от къде може да идва проблема

Какво изразходва толкова на градско каране:бензин,пропан бутан,метан или масло знам ли?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Какво изразходва толкова на градско каране:бензин,пропан бутан,метан или масло знам ли?
      Бензин

Коментар

малко е повече ама има ли история ,примерно от скоро го прави а преди това неили така я купи,всяка информация ще е от полза
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Настъпваш ли я? Засечи извън града как е. Ако не я режеш е много висок този разход.
          BRAVO 1.6 16V

Коментар

iv_laz написа:
            Настъпваш ли я? Засечи извън града как е. Ако не я режеш е много висок този разход.
            На мен на "ръчка" ми даваше най-много 13
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Много е, аз съм със същия двигател на Мареата и скоро не бях правил засечка на градско, но вчера го докарах на ръба на десетака, дори на косъм по-малко. Даже малко се изненадах, защото при нас движението е много лошо и често стават задръствания.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ако ти е отворен термостата като на мен може. При мен е 12 разхода но с 1,4 двигателя. За справка извънградско миналата седмица засичах 6,5-7 л
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Скоро засичах разход на бензин - извънградско 5.8 - 6.0 л., софийско градско - около 10. Само че в София не трябва да се мери колко гори на километър, а на час.
                  Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Мойта с ръчкане ми харчеше 12,5-13 над 13 май не е качвало.
                    >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Според мен първо смени бензиностанцията и ако е така тогава търси проблема в колата.
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

на мен ми харчи 10 градско при средно каране до 3500 оборота

Коментар

Re: Въпрос за разхода

sAn_sALAmA написа:
                          Значи от скоро карам Brava 1.6 16V и градско харчи 14 литра тва нормално ли е защото май е малко множко и ако не е от къде може да идва проблема
                          Със същия двигател съм, но на Мареа. Не съм засичал само градско или само извънградско.Миналия месец при нормално каране ми даде смесен разход 8.016 л/100км (изминати 237 км. с 19 литра). Под нормално каране разбирам смяна на предавките м/у 2000 и 3000 оборота и макс. скорост извън града 100 км/ч. Оня ден отново напълних до горе и разхода беше 9.105 л/100км (изминати 637 км. с 58 литра). Този път обаче колата не съм я жалил Ако приемем това, че времето застудя, караш в пиков час в София и "изръчкваш" колата, 14 литра ми се струват достижими п.с. Да добавя, че съм зареждал САМО от една бензиностанция, даже на една и съща колонка
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колега и как си измери разхода до 3то число зад запетаята? Дори да пълниш до горе на една и съща колонка пак може да има отклонение 1-2 литра. Та тия до 3-4та цифра зад запетаята е малко смешно да ги цитираш
                            Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Просто като е разделил едното на другото, това се е получило, не че е точно толкова :D
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X