Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем- резервоар

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем- резервоар

Здрвейте. когато сипвам бензин трябва едва едва да натискам пистолета на колонката за гориво защото неможе да го поеме и пистолет изключва все едно е пълна,и олива с бензин отвора .Някой знаели за какво става въпрос???? Освен това забелязах че тръбата от капачката към резервоара се мокри отвън с бензин и на земята имаше капки отдолу? (Някой да не каже че ми е пълен резервоара - това го прави на всяко зареждане а в него има не повече от 2-3 литраКакъв е проблема според вас?Колата е Пунто 1.2
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Данеби пистолета да не може да отвори клапата в резервоара? Аз като наливам с фуния например използвам една твърда тел за да го притисна иначе е голяма мъка.
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

или пистолета е много дебел и не можеш да го вкараш в гърловината хубаво или ти е запушена обезвъздушаващата тръба

Коментар

Ползвайте търсене. Пистолета да отвори клапата - е невъзможно - защото тя се намира отгоре между резервоара и дъното на багажника. Тази клапа трябва да се отлепи и да падне когато отвъртите капачката и излезе налягането което я затваря.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: Проблем- резервоар

infineon написа:
          Здрвейте. когато сипвам бензин трябва едва едва да натискам пистолета на колонката за гориво защото неможе да го поеме и пистолет изключва все едно е пълна,и олива с бензин отвора .Някой знаели за какво става въпрос???? Освен това забелязах че тръбата от капачката към резервоара се мокри отвън с бензин и на земята имаше капки отдолу? (Някой да не каже че ми е пълен резервоара - това го прави на всяко зареждане а в него има не повече от 2-3 литраКакъв е проблема според вас?Колата е Пунто 1.2
          Вкарай пистолета до максимум или го завърти така, че да му намериш положение в което не изхвърля гориво - клапата ти прави номера!

Коментар

Re: Проблем- резервоар

hit-ko написа:
            infineon написа:
            Вкарай пистолета до максимум или го завърти така, че да му намериш положение в което не изхвърля гориво - клапата ти прави номера!
            Точно това е. Проблемът е в клапата!
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

хахаха... това ми припомни един случай - отива мацка в сервиза и разправя на майстора - "А бе нещо не е наред, мисля! (тя мислела!!! ) ... резервоара ми нещо много малко бензин събира... като отида на бензиностанцията и кажа "до горе" сипват ми 10-ина литра и повече неможело..."Отива майстора, гледа нещо, отваря капачката, муши няква тел вътре... сумти, пъшка... накрая нещо заляга да гледа отдолу.... изпълзява накрая изпод колата ухилен като коледар получил 20-ка.... Оказало се, че се запушила/заклинила клапата на капачката на резервоара, която пуска въздух навътре и бензиновата помпа така вакумирала резервоара, че той се свил-смачкал на "топка" събираща 10-ина литра...
              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
              --- в сърцето завинаги... ---
              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Забелязах че точно като напъхам пистолета максимално тогава не поема и като го измъкна лекичко тогава поема но бавно.А тази клапа за която пишете какво представлява?под капачката имам едно пласмасово капаче с пружинка което трябва да се татисне с пистолета да се отвори, това ли е клапата?Когато пъхна пистолета докрай го отварям със сигурност но пак не поема.Някой ако може да каже къде са му отдушниците на резервоара да ги погледна да не са запушени.
                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Номер 4 - клапан.
                  Прикачени файлове
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Бррр. тоя клапан на много гадно място е заврян.Някой може ли да каже на пунтото как се стига до него като вдигнах задната седалка при мен на забелязах капак за достъп към бензиновата помпа. Да не би да трябва да се смъква резаевоара?
                    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                    X