Здравейте,колеги.Карам Пунто с двигател 1.2,75 коня,95 година.Лятото колата дава софииски разход 7-7.5 (бензин) което ми се струва нормално.След като застудя времето разхода рязко се покачи,като в момента е около 9.Това нормално ли е според вас,възможно ли е да е от лош бензин ? Последния път налях догоре от ЕКО,до завод Електроника,и ми направи впечатление,че колата не върви добре.Освен това четох и лоши мнения за бензина точно от тази бензиностанция.Друг проблем е възможно да бъде повреден термостат.Колата загрява бавно и ми се струва,че трудно достига оптимална работна температура.Имате ли някакви други предположения,а може би разхода е нормален ?Благодаря за помощта предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на Пунто,1.2 след застудяването
Collapse
X
-
На мен винаги ми е било чудно като почне да се говори за разход. Просто условията не са едни и същи. Пътя от работа до вкъщи го зимам за 10мин обикновенно, но от 3-4 дена под половин час не мога да слеза. Изминатите километри са същи а разхода е.... като на Газка. Иначе зимата е нормално да се дигне разхода.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Да,знам че е нормално да се качи разхода през зимата - парно,светлини,по-студен въздух и т.н.,но ми се стори ненормален разход за тази малка кола.Предполагам,че е проблем и това,че работата ми е на 10 минути път.Колата докато загрее и я гася.Но и стояне в задръствания не липсват.Абе явно си иска колата...все пак е и 12 годишна...
Коментар
-
jackrabbit написа:Да,знам че е нормално да се качи разхода през зимата - парно,светлини,по-студен въздух и т.н.,но ми се стори ненормален разход за тази малка кола.Предполагам,че е проблем и това,че работата ми е на 10 минути път.Колата докато загрее и я гася.Но и стояне в задръствания не липсват.Абе явно си иска колата...все пак е и 12 годишна...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар