как да сменя бензинова помпа за брава 1.6Неподходящо заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на бензинова помпа - проблем
Collapse
X
-
Re: проблем
deniz855 написа:как да сменя бензинова помпа за брава 1.6
Коментар
-
колега процедурата наистина е супер лесна, ако се разровиш из форума ще намериш подходящата тема в която има пълни инструкции + снимков материал. п.п.ако намеря темата ще сложа линк. :Dhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16783&postdays=0&postorder=asc&hig hlight=%E1%E5%ED%E7%E8%ED%EE%E2%E0+%EF%EE%EC%EF%E0 &start=0разбира се в нашия форум постоянно има проблеми и снимките ги няма, ма ще се ориентираш по писанотоСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Не е много трудно ето моята тема.Все пак аз съм с Комби версията на Мареа дано да има нещо общо с теб.Ако имаш някакви въпроси ще отговарям с удоволствие.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10661Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И аз има проблем с помпата на мойта кола. НЕ пали не бензин. Гори ми бушона който е за помпата - намира се при двигателя над колекторите. Има бензин в колата. Свалих маркуча за бензин който влиза в тва дето е под капака на въздушния филтър - там където е инжектора. Ми няма и грам бензин. Дали може да е изгоряла помпата?
Коментар
-
Помпата се пробва дали въобще е изгоряла- като са свали буксата и се подаде + и - на крачетата( внимава се да не се разменят- минуса е черното кабелче) и ако зажужи- значи не е изгоряла, друг е въпроса дали дава дебит, но ако при въртене на стартер помпата не жужи- значи проблема е токовото захранване и се тръгва напред във веригата- авариен ключ( под седалката), бушонче, реле.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Смяната на помпата не е толкова сложно колкото изглежда на пръв поглед, може и сам да се справиш колега но внимаваи както казаха вече някой колеги с щуцерите!Fiat 127,възможно е да е заминала! Най- лесно ще разбереш като се заслушаш при подаване на контак дали се чува нещо като клокочене(тоест признак на живот в резервоара)!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Ново питане
И аз да питам, да не пускам нова тема, защото става въпрос за същото.Вчера ми изгоря помпата. Така мисля, защото не ще да запали, карах известно време без бензин в резервоара моя грешка,не се чува шума от припалването на помпата. Пали си на газ и то супер. Трудно ли се сменя това чудо?Щуцера после може ли да му сложа обикновена скоба, щото сега е с една дето не е за многократно разглобяване...ПП Сега видях че имало бушон. Утре ще погледнаСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
За да изгаря бушона не е задължително да е изгоряла помпата, а по-скоро някоя намотка на двигателя и да е пробила... GTipo: Колега, за да ти е ОК бензиновата помпа винаги карай поне с 10литра гориво в резервоара - то я охлажда и смазва. Другия кофти проблем ако нямаш бензин е, че в един момент резервоара ти се задръства с боклук "като по чудо"...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:За да изгаря бушона не е задължително да е изгоряла помпата, а по-скоро някоя намотка на двигателя и да е пробила... GTipo: Колега, за да ти е ОК бензиновата помпа винаги карай поне с 10литра гориво в резервоара - то я охлажда и смазва. Другия кофти проблем ако нямаш бензин е, че в един момент резервоара ти се задръства с боклук "като по чудо"...Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
-
jenshen73 написа:За да изгаря бушона не е задължително да е изгоряла помпата, а по-скоро някоя намотка на двигателя и да е пробила...СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Сега успях да стигна до капака за горивната помпа, с махане на бутилката, понеже пречи. Даже изрязах мокета за да може да се стига до капака.Идиотите СОФИЯ ГАЗ КОМЕРС ми прекарали през капака тръбичките за газовата. От една страна добре, по-малко метални дупки. От друга страна...достигането до това място, за да се извади помпата е почти не възможно, а самата помпа не знам как ще я извадя.Даже като са махали капака единия болт липсва...единия от болтовете пък завили накриво, прецакана резба... Както и да е, към помпата си вървят цели 14 волта. На контакт за секунди тръгва и толкова. Тоест,, ако помпата беше здрава, щеше да си бачка.Може ли да снимате ключа за изваждане на помпата? Има ли някакъв шанс човек да си я ремонтира?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар