Предполагам, че е писано по въпроса, но от повечето теми които прочетох не ми стана ясно това което искам да попитам. Наскоро смених бравата с мареа и въпреки че имам зимни гуми от бравата сега трябва да взимам и нови гуми предвид различния цолаж. Мареата е 2.0 20v и в момента е с гуми (летни) 195/55 R15. Джантите са лети - фиатови. Това което успях да разбера от книгата е че препоръчителния размер гуми е 195/60 R15. Та искам да попитам това ли е единствения размер които трябва да търся или може да речем да сложа и примерно 185/55 или 195/65. Възможно ли е да сложа по високи - 65. До колко зависи каква е джантата за размера на гумите. Ако е необходимо може да пусна снимка на джантата. Моля които може да помага да казва и колеги със същата кола да кажат с какви гуми са - като размер.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за размер на гуми
Collapse
X
-
Колега, 195/65/15 няма да можеш да сложиш. Има един много хубав сайт http://www.avtogumi.com/ в дясната му част има калкулатор където попълваш данни за гумите които са препоръчителни за колата и отдоло тези които искаш да сложиш. Ако показанията са в зеленото значи може. Показва още и разликата в диаметъра и скороста. Ако питаш мен за теб най добрия вариянт е летни 195/60/15 и зимни 185/65/15.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар