Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Типо не иска да се свърже по диагностичния куплунг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Типо не иска да се свърже по диагностичния куплунг

Фиат Типо 1,6 93г. мономотроник 1.7.3 има изведен куплунг с К-line, L-line и маса. Някой чел ли е грешки от този мотроник? Аз пробвах при един колега , който има схемичката с двата СОМ-порта, после си направих и това: OBDDIAG.NET. И в двата случая ECU-то мълчи като партизанин (светодиода за получаване на данни изобщо не е светвал). Пробвал съм за всеки случай и номера с петте натискания на газта - никаква реакция. Иначе колата си върви с изключение на малък проблем с оборотите - заради което искам да прочета евентуалните грешки.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

здрасти колега, аз имах подобен случай, карам Пунто което преди време гаснеше в движение и ходих във Ванто Трейд на диагностика, оказа се, поне така ми го обясниха, че техния компютър неможел да се свърже с компютъра на колата и не са могли да прочетат евентуално за грешки,така че се наложи на сляпо да сменям бензинова помпа и от тогава колата не ми е гаснала,това е,дано да съм ти бил полезен.
    Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Колега, сигурен ли си, че е мономотроник? Аз съм със същия двигател и съм моноджетроник! Модела е от подписа! Странно!В Пловдив Милен е много навътре с Виза унискан и досега не му се е опънал компютър!
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Колегата говори за такъв двигател като на моето Типо 835C1.000Мен са ме закачали на компютър, излиза си всичко. Естествено не самоделка.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Там е неприятното, че не ми се сменя насляпо. То не че и грешките може да не значат буквално повредата, а да са индикатор косвено за друга повреда, но все пак ще ми по-лесно. Иначе Типото е с мономотроник, двигателя е 835С1.000, новoто купе, не е SX, отзад пише 1.6i.е. Не ми се ходи на майстори де, тъй като работата ми е свързана с електрониката и предпочитам сам да свърша тая работа. А и още от старата ми кола (фиат разбира се) съм свикнал сам да си я ремонтирам, освен ако нямам условия и инструменти. Ако някой е чел грешки от като моя фиат да казва, ще има !в краен случай мога да отида да ми прочетат грешките в София или Варна. Ако някой е карал фиата там за грешки да казва!
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Забравих да кажа, че проблема ми с оборотите, не е че са ниски и гасне, а напротив, че се качват като загрее напълно.
            FIAT BRAVO II 1.4 GPL
            FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
            FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
              Забравих да кажа, че проблема ми с оборотите, не е че са ниски и гасне, а напротив, че се качват като загрее напълно.
              Имаш ли газова уредба?
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колега stanleyhacker, съвета ми е с тази платка с която си пробвал да пробваш да прочетеш и друга кола и да е сигурно че работи. А иначе има си и тънкости например 8351С1000 на Lancia Dedra до сега съм успял да прочета само на запален двигател. Убии ме незнам защо но на загасена кола и само на контакт не се чете. Пробвайте и на друга кола и след като е ясно че платката функционира и не може да се свърже с твойта кола, то тогава мисля че сам ще се сетиш къде да търсиш проблема.
                LANCIA Dedra 1.6 835A1.000

Коментар

Working...
                X