Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли часовник фиат мареа? И вечният въпрос за облегалките.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Synthy написа:
    Да попитам и аз за часовник, но на темпра: как се сверява тая джаджавка (електронен, от дясно на лампичките за датчиците, имам оборотомер, аналогово табло), и как и се сменя батерията? сега виждам че я има, но светлина там няма, а не видях като отварях таблото и никъде да се слага батерия. Има ли шанс да се оправи?
    Мисля, че нямаш шанс.... Шегувам се... нямат батерии, захранва се от акумулатора на колата. Смени си крушката за подсветяване на таблото, която се пада зад часовника.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

ми аз смених ужким всички крушки (5 са общо за подсветка), и не се оправи с нищо. ма явно не съм намерил нужната Благодаря, пак ще ровя значи
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
        ми аз смених ужким всички крушки (5 са общо за подсветка), и не се оправи с нищо. ма явно не съм намерил нужната Благодаря, пак ще ровя значи
        Може цокъла за крушката да не дава контакт към пистите или да имаш прекъсната писта. Опитай да размениш с някоя крушка за която си 100% , че е светила и ако пак не светне ще трябва с мултицета да се мери идват ли 12V.

Коментар

не не, исках да кажа, че като светеха и 5-те (сега не светят, ма то друга бира), часовника пак не светеше.
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
            не не, исках да кажа, че като светеха и 5-те (сега не светят, ма то друга бира), часовника пак не светеше.
            А бе изфантазирай нещо... издърпай таблото без да го разкачаш от куплунзите, махни крушката, която е за подсветяване на таблото и си светни с нещо през отвора - фенерче, запалка... гледай само колата да е на контакт, че иначе нищо няма да видиш!

Коментар

уикендо че земем големио фенер, и че светим.И ако не светне, че го трошим

Коментар

Относно пръскалката за задното стъкло - моята също не работеше, но й направихме профилактика, като откачихме маркучето от казанчето отпред, откачихме го и от пръскалката отзад и предпазливо го продухахме с помпа. Говоря в множествено число, щото от другия край на системата стои помощник, който подвиква какво става и дали е тръгнал въздухът. Но внимателно с надуването, че да не спукате маркучето. Също трябва да продухаш и зачистиш самите пръскалки, които, ако не се лъжа, имат пет дупчици.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ето книжка за Браво Брава Мареа - на английски.Линка е от моя компютър и не очаквайте голяма скорост от БТК http://radooshare.no-ip.info/Fiat%20...%20-%20eng.rar
                  Fiat Palio Weekend TD70
                  ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Книжката от компютъра на колегата вече я изтеглих, за което му благодаря ! Но още не ми е останало време да си я разпечатам и да попрочета тва-онова.А за часовника - най-накрая успях да разбера как се сверява и как се показва на дисплея, но има един проблем - след изключване на двигателя часовника се нулира, което може би е свързано с другия проблем с радиото, а именно това, че не може да се изключва, бутона On/Off не работи и радиото се пуска/гаси с включване/изключване на двигателя. Ще го давам на ремонт, защото си свири много добре, а на мен не ми трябва CD player - слушам си по цял ден радио. Дано го оправят, обещаха ми, че ще може да свири и при изключен двигател. Засега на първо четене обаче не успяха да го свалят. Опитите продължват (нали помните вица за забременяването ... ).
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                      Засега на първо четене обаче не успяха да го свалят. Опитите продължват (нали помните вица за забременяването ... ).
                      Колега, темата за свалянето на касетофона погледнали я? Ако не, ето: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=592Ето тук още нещо:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%EE%F4%EE%EDАз моят реших да не го махам сам и закарах колата до Технополис. Срещу 5 лв. и си готов.Хм, при мен снимките от линка не се отварят, а са важни. Закачам същата тема и снимките в ей този файл:
                      Прикачени файлове
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

За колегата с цифрово табло на Темпра - много крушки има отзад работи внимателно и бъди сигурен че слагаш здрава и че има добър контакт. Часояникава се сверява от бутоните до него - горния за часа долния за минутите, но колата трябва да е на контакт. Аналоговия трябва да има едно лостче - което се натиска и се завърта - така се сверява.
                        Fiat Palio Weekend TD70
                        ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

lz2rmi написа:
                          Ето книжка за Браво Брава Мареа - на английски.Линка е от моя компютър и не очаквайте голяма скорост от БТК http://radooshare.no-ip.info/Fiat%20...%20-%20eng.rar
                          Изтеглих книжката, но е само за Bravo/Brava. Някой знае ли откъде може да се изтегли такава книжка за Marea Weekend ?

Коментар

http://fiat.comnet.bg/Archives/Marea...hop_Manual.zip
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                              http://fiat.comnet.bg/Archives/Marea_Workshop_Manual.zip
                              При мен този линк не се отваря.

Коментар

Линка си е ок. Същото ръководство си изтеглил - в 4та част е за Мареа.Проблема с касетофона ти вероятно е някой кабел подаващ постоянно захранване към него и/или кондензатор който се грижи да помни станциите. Иначе и аз съм доволен от него - само радио слушам и имам изведени бутони на волана...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X