Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при потегляне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при потегляне

Пичове тази вечер като се прибирах усетих нещо странно при потегляне. Значи при пускане на съединителя и в момента когато се притискат двата диска се усещаше и се чуваше едно стържене. Все едно чистачките са пуснати на сухо. Не точно де но подобно. Самото стържене се усещаше и по педала на съединителя. След няколко потегляния спря да го прави това. За първи път ми се случва. Да не би съединителя да си заминава и такива ли са признаците?Благодаря ви предварително
    Fiat Brava 1.4 97

Re: Проблем при потегляне

lunafiatik написа:
    Пичове тази вечер като се прибирах усетих нещо странно при потегляне. Значи при пускане на съединителя и в момента когато се притискат двата диска се усещаше и се чуваше едно стържене. Все едно чистачките са пуснати на сухо. Не точно де но подобно. Самото стържене се усещаше и по педала на съединителя. След няколко потегляния спря да го прави това. За първи път ми се случва. Да не би съединителя да си заминава и такива ли са признаците?Благодаря ви предварително
    Работата отива към аксиален лагер на съединителя

Коментар

Re: Проблем при потегляне

hit-ko написа:
      Работата отива към аксиален лагер на съединителя
      И това ще рече смяна на целия съединител или само на лагера? А и пич гледам в сайта ти, че за брава 1,4 има съединители 190мм и 200мм ако реша да поръчам от теб кой ще препоръчаш
      Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Ако не е карана колата няколко дена в това време, може да е поръждясал съединителя, точно както става с дисковете на спирачките. Ако е това ще се оправи съвсем скоро само.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Може и някой умен "майстор" да е загубил капака на маховика - между скоростите и маховика има един капак, който пази от кал и др. мизерии. Ако влезе някое камъче или нещо се чуват странни звуци докато се смели

Коментар

След разглобяването на съединителя може да се съди за състоянието му. Трудно е да се каже дали със смяната на лагера трябва да се сменят и дисковете. Препоръча се обаче цялостна подмяна. При финансови затруднения обаче... - само лагер.
            Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Ами вече съм 90% сигурен, че си заминава съединителя, защото пробвах на един бордюр да кача колата на задна и пак взе така да стърже. Т.е. при по голямо съпротивление взе да стърже, но пък при потегляне на първа изчезна стърженето.
              Fiat Brava 1.4 97

Коментар

lunafiatik написа:
                Ами вече съм 90% сигурен, че си заминава съединителя, защото пробвах на един бордюр да кача колата на задна и пак взе така да стърже. Т.е. при по голямо съпротивление взе да стърже, но пък при потегляне на първа изчезна стърженето.
                Пробвай на първа при пълен ляв или десен дали няма да се появи стърженето отново. При мен преди да сменя съединитела имаше такива странни звуци на пълен десен.
                Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

не пипаи

може би просто във феродото е имало стружка от метал и тя е стъргалаако се почви при всяко натискане и шшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш е шуменето тогава лагер
                  karam fiat 1992 tempra karburator
                  0889340995

Коментар

Working...
                  X