tesiv, изчакай няколко дни, ако найтбрейкърите са на добра цена, направо може да боцнеш от тях. все пак са +90 %
ми като идея много добре, но изпълнението куца... като мерих с мултицета - до крушките стигат само 12.4 V, което както ти уточни трябва 13.2 V, което прави безмислено ползването им и затова се бях ориентирал към силвърстар-а, но ако имаш идея ....
идеята и практическото и приложение одавна е описана в "профилактика на фарове" , пускане на захранването на късите през релето, отделно почистване на абсолютно всеки един контакт по веригата. 12.4 волта си измерил, а напрежението в същия момент на акумулатора колко е било? И за измерване признавам само такова с професионален мултицет, но не и с такъв от 6 и 50.Толкова ниско напрежение - безпредметно е да взимаш каквито и да е лампи с повишена светимост, защото на никоя от тях няма да можеш да извадиш 100-те % ефективност. Те ще светят по-силно, но няма да е това което би могло да е наистина, и после ще кажеш че светят като обикновени, Все пак те съветвам да пръснеш с контакт спрей клемите, бушоните, конекторите на волана и на таблото с бушони, цоклите на лампите, абе всичко което докопаш по пътя от акумулатор до фар, и пак до акумулатор, включително масата, и тогава измери пак. ако при напрежение на акумулатора при работещ ДВГ от 14 волта, ти показва по-малко от 13, с един и същи уред мерено, значи имаш големи загуби и не е лошо да преместиш една определена жица, за да си оправиш нещата. За повече инфо какво и къде да се пипа - Rokambol, той го е правил на MAREA, аз - само на Брава, има малка разлика. Успех!
идеята и практическото и приложение одавна е описана в "профилактика на фарове" , пускане на захранването на късите през релето, отделно почистване на абсолютно всеки един контакт по веригата. 12.4 волта си измерил, а напрежението в същия момент на акумулатора колко е било? И за измерване признавам само такова с професионален мултицет, но не и с такъв от 6 и 50.Толкова ниско напрежение - безпредметно е да взимаш каквито и да е лампи с повишена светимост, защото на никоя от тях няма да можеш да извадиш 100-те % ефективност. Те ще светят по-силно, но няма да е това което би могло да е наистина, и после ще кажеш че светят като обикновени, Все пак те съветвам да пръснеш с контакт спрей клемите, бушоните, конекторите на волана и на таблото с бушони, цоклите на лампите, абе всичко което докопаш по пътя от акумулатор до фар, и пак до акумулатор, включително масата, и тогава измери пак. ако при напрежение на акумулатора при работещ ДВГ от 14 волта, ти показва по-малко от 13, с един и същи уред мерено, значи имаш големи загуби и не е лошо да преместиш една определена жица, за да си оправиш нещата. За повече инфо какво и къде да се пипа - Rokambol, той го е правил на MAREA, аз - само на Брава, има малка разлика. Успех!
мдааа 14.1 на акумулатора и 12.4 на фара - има си загуби, спор няма ще почвам да чета темите за преправка на инсталацията и ще питам, защото съм сигурен че въпроси ще има...а при теб как е след интервенцията?и WD40 върши ли работа или да търся по-специален контактен спрей?
Ето едни цени, ако не сте срещали по-ниски, направо да казвам откъде са, ако не - очаквам по-ниските цени.за един брой в лева с ДДС (има и по 2 броя, посочено на реда):H1:Blue Vision - 21.55Long Life - 7.19Night Guide - 21.55Night Guide Double Life - 22.10Premium - 4.85Vision Plus - 12.58Rally - 100 watts - 9.52H4: (60/55)BV - 22.28GT130 - 2 бр - 28.00GT150 - 2 бр - 35.00LL - 7.55NGDL - 22.28Premium - 5.56Silver Vision - 2 br. - 31.44VP+ - 12.95Xtreme Power - 2 br - 49.60Rally - 100/90 - 11.50Бърза справка с темата на колегата, показва разлика от около 2 пъти. Има някаква измама в тея цени тука, уж са на дистрибуторска фирма...ред.: това явно са цени на съвсем дребно, защото абсолютно никъде не ги срещам тези NIGHT GUIDE за по-малко от 21-22 лв за една. Освен колегата който ги намерил в пазарджик, да пита за цените на всички видове, да ги даде, и евентуално да му поръчаме...
ако в момента си с обикновени лампи - по-хубаво няма да стане. в тоя комплект не е ли само 1 бр Х7? И ако специално не е посочено друго, да знаеш че са стандарт и за тия пари ти свалят кожата, според мен. Освен тези за фарове, другите лампички са общо 5 кинта с все предпазителите.
ако в момента си с обикновени лампи - по-хубаво няма да стане. в тоя комплект не е ли само 1 бр Х7? И ако специално не е посочено друго, да знаеш че са стандарт и за тия пари ти свалят кожата, според мен. Освен тези за фарове, другите лампички са общо 5 кинта с все предпазителите.
Значи няма да се взимат, мерси, а да знаеш някви крушки дето да дават по добра светлина (изключваме ксенон)?
да, на cool blue и на blue vision цвета е като ксенонов, но свети доста по-слабо от него, но като цяло е по-силно от която и да е халогенна лампа стандарт. силвърстар свети по-жълтеникаво сравнено с cool blue но като цяло е по-бяло от която и да е лампа "стандарт", и доста по-силно. Но нали знаеш - има доста по-важни неща от самата лампа, за да ти свети добре фара.
Коментар