Здравейте много се радвам, че попаднах в този клуб. Вече 2 часа чета вашите постинги и много се радвам,че ми "светна" за някой неща,който до сег ане ми бяха янсиi. Днес си купих FIAT абсолютно случайно. Отдавна се оглеждам закола, но пичове не съм много в час с автомобилите, колкото и тъпо да звучи това. Така че бях много рисков клиент. В няколко автокъщи ме видяха че не разбирам много и се опитаха да ме натоварят. В крайна сметка, един приятел се оказа, че внася коли и ми докара от Италия FIAT Brava и ми го подаде почти на цената, на която го е взел. Честно казано, зa FIAT съм чувал какви ли не глупости - че били лесно чупещи се коли, който дават много дефекти и т.н.. От др. страна имам приятели, който карат FIAT и са много доволни. Искам обаче да ви попитам нещо, Защото надали в България има човек, който да разбира от FIAT повече от вас. Значи , колата е произведена в края на 1995 година, 1370 кубика е, 59 KW, хипер лесно се кара(дори и от начинаещи шофйори като мен), готина външност. Само че кажете ми, къде е най-слабото им място? Мога ли да сваля oригиналната стерео система(защото си изхвърлих всички касети) и да сложа CD? Какъв е разхода на гориво на тази кола? С кой бензин е най добре да я карам и как да и сменя дръжките, защото едната е счупена? Колко струват тия дръжки? Реални ли са километрите,който показва километража (86 928 km)? Предварително благодаря.МОДЕРИРАНОколега спазвай правилата на форума, пиши на кирилицаекипа на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко думи за фиат брава
Collapse
X
-
Добре дошъл в клуба!Честита придобивка и много безаварийни километри!Стандартен съвет е - смени консумативите - филтри, масло, ангренажен ремък (евентуално ролки), свещи, провери кабелите за свещите, евентуално ги смени, ако е напукана изолацията. Виж за твоя двигател какво е писано. Мисля, че се дискутираше темата за разпределителния вал, не знам, аз съм с дизел и тази тема съм я чел с половин внимание. Друг дискутиран проблем е електрическата част на колата - на мен един път ми изгасна половината табло, оказа се студена спойка. Не ги слушай разни "познавачи’, които ти разправят небивалици за фиатите - лесно се чупели и т.н. - всички коли се чупят, колкото по-стара е една кола, толкова по-често един или друг детайл сдава багажа.
-
Колега, честито за новата придобивка! Много безаварийни километри! Доколкото разбирам от описанието ти, става дума за 1,4 12В мотор, който според впечатленията, които съм добил от съфорумците, е най-несполучливият двигател на Фиат изобщо. Но това не бива да те отчайва. Купуването на кола на старо си е на късмет и е много важно как е била обслужвана и как ти ще я обслужваш оттук-насетне. За смяна на фабричния касетофон виж в раздел Автоелектроника, това е един от най-дискутираните проблеми. Шансът кола на толкова години да е на тези километри е почти нулев, като имаш предвид, че идва от страна с несравнимо по-висок стандарт от нашия /която и да е страната на вноса/. Вече за България е нещо обикновено да се правят по 25000-30000 километра на година, така че сам си направи сметката. Успех!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Здрасти колега,Честита придобивка, много безаварийни километри. Аз съм с абсолютно същата Брава (от подписа).Като за начало:- масло и маслен филтър - 10W/40 полусинтетика- въздушен филтър- горивен филтър - под кората на задно дясно колело се намира- свещиДобре е да отидеш при познат монтьор, на който имаш доверие да свали капака на клапаните и да погледне състоянието на разпределителният вал. Ако е карана с полусинтетично масло и е сменяно редовно не трябва да имаш проблеми. За пример моята е 1997г. на 172 000км и по-чист двигател не съм виждал. Първата ми работа преди да я купя беше да отворя капака на клапаните за да видя вала - благодарение на форума разбрах за него и за евентуалните проблеми, подчертавам при немърливо отношение на предишният собственик, а не защото е лош двигател.Разхода на гориво:- градско 9-10 литра максимум, зависи и от градското и стила на каране- извънградско при скорост до 100-110км/ч, или това прави около 3500об/мин на 5-та предавка - 5,5л/100, също зависи от стила на каране.Успех, ако има още нещо питай.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
dragomir bodurov написа:Здравейте!От една седмица съм собственик на Фиат "Брава"1,9JTD105 2000г.Смених всички консумативи и искрено се надявам да нямам проблеми.Приемам всякакви савети и препоръки.Благодариа.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
MGP
ilko-gd написа:Здрасти колега,Честита придобивка, много безаварийни километри. Аз съм с абсолютно същата Брава (от подписа).Като за начало:- масло и маслен филтър - 10W/40 полусинтетика- въздушен филтър- горивен филтър - под кората на задно дясно колело се намира- свещиДобре е да отидеш при познат монтьор, на който имаш доверие да свали капака на клапаните и да погледне състоянието на разпределителният вал. Ако е карана с полусинтетично масло и е сменяно редовно не трябва да имаш проблеми. За пример моята е 1997г. на 172 000км и по-чист двигател не съм виждал. Първата ми работа преди да я купя беше да отворя капака на клапаните за да видя вала - благодарение на форума разбрах за него и за евентуалните проблеми, подчертавам при немърливо отношение на предишният собственик, а не защото е лош двигател.Разхода на гориво:- градско 9-10 литра максимум, зависи и от градското и стила на каране- извънградско при скорост до 100-110км/ч, или това прави около 3500об/мин на 5-та предавка - 5,5л/100, също зависи от стила на каране.Успех, ако има още нещо питай.
Коментар
-
Честито на новите собственици!Ето и малко полезна информация:Смяна на дръжки: http://213.240.251.70/forum/viewtopic.php?t=9820Bravo/a 1.4 12 V: http://213.240.251.70/forum/viewtopic.php?t=9111Касетофон: http://213.240.251.70/forum/viewtopic.php?t=592. Само при мен ли не се отварят сниките?И линк към целия раздел "Често задавани въпроси..."" http://213.240.251.70/forum/viewforu...days=0&start=0Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Честито колега!Карай смело и послушай съветите на колегите, за обслужването.Колата е като жената, всичко е на късмет Колкото до километрите 100 % не са реални ама да не ти пука ( чудно ми е на кого са били реални като си е купувал кола 2 ръка).Пожелавам ти много безаварийни километри!"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар