Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фабричният радио-касетофон променя честотата си сам

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

прави ми врътки

колеги при мене каквото и да направя си се "джъткат" както си искат станцийките и нищо не може да ги спре :D дори на ФМ2.От какво може да е?
    Brava 100 16V '99

Коментар

След като си оправих антената на покрива, мога да кажа че при изключени AF, TP, DX и т.н. радиото НЕ сканира честотите само. При отслабване на сигнала просто не се чува нищо в колоните /тествано на дълъг път/.
      Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
      http://fiat.comnet.bg/

Коментар

bellew написа:
        След като си оправих антената на покрива, мога да кажа че при изключени AF, TP, DX и т.н. радиото НЕ сканира честотите само. При отслабване на сигнала просто не се чува нищо в колоните /тествано на дълъг път/.
        при мене всичко се включва и изключва само какво да правя?да не би няое копче да е заяло и от там да е проблема?ПОМОГНЕТЕ
        Brava 100 16V '99

Коментар

bellew, сигурен ли си че при слаб сигнал, не сканира целия обхват при включване на радиото? и при мен "уж" не ги сканира, като са ми изключени АФ ТП ДХ, но ако току що включа радиото и сигналът не е чист, си сканира и сменя като "стой та гледай" . в какво положение ти е функцията REGIONAL (REG)?

Коментар

Сниманият модел касетофон е модел 182 М. Ето какво точно пише за функциите в ЕКСПЕРТ менюто, или по-точно тези които ни касаят:AF - вече бе описано от колегата, за да стане ясно, бих го обяснил така: ако се намирате там където хващате радио с РДС код Х на честота У от предавателната антена в софия, и едновременно с това хващате радио със същия РДС код Х но на честота Z от предавателната антена в Сливен (примерно), ако АФ е включено, радио-системата автоматично ще избере по-чистата честота. Това е за радиопрограма с един и същ РДС код! Не знам какво означава това точно, но според мен ако кодът е NEWS, автоматично се избира това радио, което най-чисто предава кодът NEWS, независимо дали е хоризонт, дарик, или някакво местно. така го разбирам аз,LRN - не съм сигурен, но така както го чета означава следното: при включване на радиото, то автоматично сканира честотите и в двата обхвата - DX и локалния, за да намери НОВИ РДС Трафик - кодове. Значи трябва LRN да е в позиция OFFAutomatic Programme Change (REGIONAL) - когато РДС-програмата се състои от разнообразни регионални радиопредавания, радиото МОЖЕ да прехвърля м/у предавателите избирайки този с най-мощния сигнал. Идеята е REG OFF.Функцията DX (Local, LOC) включва/изключва по-голяма чувствителност на тунера. Ако сте на място със слаб сигнал, следва DX да е включено. LOC ONПри тази настройка на EXPERT менюто, би трябвало да няма проблеми, както в града, така и на дълъг път. Функцията TP също играе: ако се включи, а радиото което слушате не излъчва съобщения за трафика, радиото автоматично ще смени станцията с най-близката която излъчва такива съобщения. Възможно е няколко радиа да са групирани така, че слушайки едното радио, по другото започва трафик-съобщение, в този случай станцията автоматично се сменя докато мине съобщението по другото радио, после се връща отново на първото. Това обаче май го няма в БГ.С това се изчерпват вариантите за автоматична смяна на станциите. Ще тествам и ще постна резултатиНай важното: когато настроите станцията, изключете АФ, ТП, запаметете я, така при следващото включване на тази станция, АФ и ТП би трябвало да са изключени, а не да ги изключвате всеки път.Забележка: мисля че при откачане на акумулатора част от настройките, а може би и всички , се връщат на "фабрична настройка". само го мисля обаче, така ми се стори като сменях акумулатора. затова винаги да се проверяват при разкачане на батерията!

Коментар

Working...
            X