Колеги, някой знае ли как да го накарам туй келяво радио да си стои на нагласената честота и да не мърда от нея? Когато не приема някоя станция добре и започва да се разхожда по честотите. Изключил съм всичко от менюто, както и ТР и AF каквото и да означавт те, но не помага.Моделът е този:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фабричният радио-касетофон променя честотата си сам
Collapse
X
-
Аз съм със същото радио, счупена ми е антената отгоре на покрива (ще я правя до няколко дни) и си мисля че проблема ми е заради това. В момента съм си запомнил 2-3 станции на бутоните и като тръгне да търси натискам бутон, доста е дразнещо. Гледам че си изключил всички опции като AF, DX, PTY ... и аз така си мислех че като махна AF (auto find) и ще си стои на честотата, дори и да пръщи ама пак тръгва да търси.
Коментар
-
Радиото си сменя честотите само, защото му е включена тъпата опция AF (Алтернативни честоти) и когато загуби чистия сигнал - почва да търси алтернативни такива... тъпо, но... съвременноSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Радиото си сменя честотите само, защото му е включена тъпата опция AF (Алтернативни честоти) и когато загуби чистия сигнал - почва да търси алтернативни такива... тъпо, но... съвременно
Коментар
-
И аз се гаврих с това радио. До колкото разбирам, има и настроени станции дето не могат да се променят, не знам на кой обхват беше.На ФМ 2 като му махнеш всичко - заспива. Моето даже е с РДС и адски се борих с него докато почне да разбира нашия.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Смея да твърдя че съм много добре запознат, модела е инсталиран и в моят автомобил. НЯМА начин ако е слаб сигналът да не се промени станцията, въпреки инструкциите на ръководството! Генетично му е зададено. Мисля като имам време да постна едни инструкции точно за тоя модел. АФ не е ауто финд и въпреки че го изключих, при никакъв сигнал станцията просто се сменя. А инструкциите казват друго , няма значение дали си на I, на II или на III, това просто са групи за запомняне на 5-те станции - 3 групи х 5 станции
Коментар
-
AF си е , както и колегата женшен73 е казал - alternative frequency - алтернативна честота. Удобно е когато пътуваш, радиото само подържа зададената станция, дори и честотата й да се сменя в различните райони. Когато обаче сигналът намалее под определено ниво, радиото тръгва да търси по-добър сигнал. Ако не намери - става това което колегата е описал.Подробно за различните опции - тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_SystemЩом обаче колегата всичко е изключил - проблема е вероятно както го е описал колегата ogi28b.
Коментар
-
За да не отварям нова тема искам да задам и аз едно питане.Моят касетофон прави едни магарии и не мога да усетя от къде е.В даден момент,след неопределено време,часовника става 00:00ч и започва да мига,губи настройките на бас,високи,предни-задни колони.Радиостанциите си остават запаметени.Все едно е било прекъснато захранването му.Така и не мога да разбера от къде и защо го прави.Дали не трябва да му въведа кода,за да спре да прави тези магарии?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Реклама
Collapse
Коментар