Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фабричният радио-касетофон променя честотата си сам

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фабричният радио-касетофон променя честотата си сам

Колеги, някой знае ли как да го накарам туй келяво радио да си стои на нагласената честота и да не мърда от нея? Когато не приема някоя станция добре и започва да се разхожда по честотите. Изключил съм всичко от менюто, както и ТР и AF каквото и да означавт те, но не помага.Моделът е този:
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 80 16V

Смени областа на обхвата - FMII.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
      Смени областа на обхвата - FMII.
      Благодаря за турбо бързия отговор :D Сега излизам и ще пробвам
      Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Ефект?
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

За сега добре. А каква е логиката да мина на FM2 и да се оправи?
          Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Аз съм със същото радио, счупена ми е антената отгоре на покрива (ще я правя до няколко дни) и си мисля че проблема ми е заради това. В момента съм си запомнил 2-3 станции на бутоните и като тръгне да търси натискам бутон, доста е дразнещо. Гледам че си изключил всички опции като AF, DX, PTY ... и аз така си мислех че като махна AF (auto find) и ще си стои на честотата, дори и да пръщи ама пак тръгва да търси.
            Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
            http://fiat.comnet.bg/

Коментар

Радиото си сменя честотите само, защото му е включена тъпата опция AF (Алтернативни честоти) и когато загуби чистия сигнал - почва да търси алтернативни такива... тъпо, но... съвременно
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                Радиото си сменя честотите само, защото му е включена тъпата опция AF (Алтернативни честоти) и когато загуби чистия сигнал - почва да търси алтернативни такива... тъпо, но... съвременно
                Това не е точно така. Първия обхват на тези приемници е с някаква "екстра", предполагам за инфо, подобно на RDS, което не може да се изключи. Нямам представа точно за какво е, но навремето имах един Pioneer, който правеше същите номера, но в книжката въпросната "екстра" беше описана, като предпазваща водача от заспиване
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

И аз се гаврих с това радио. До колкото разбирам, има и настроени станции дето не могат да се променят, не знам на кой обхват беше.На ФМ 2 като му махнеш всичко - заспива. Моето даже е с РДС и адски се борих с него докато почне да разбира нашия.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Смея да твърдя че съм много добре запознат, модела е инсталиран и в моят автомобил. НЯМА начин ако е слаб сигналът да не се промени станцията, въпреки инструкциите на ръководството! Генетично му е зададено. Мисля като имам време да постна едни инструкции точно за тоя модел. АФ не е ауто финд и въпреки че го изключих, при никакъв сигнал станцията просто се сменя. А инструкциите казват друго , няма значение дали си на I, на II или на III, това просто са групи за запомняне на 5-те станции - 3 групи х 5 станции

Коментар

AF си е , както и колегата женшен73 е казал - alternative frequency - алтернативна честота. Удобно е когато пътуваш, радиото само подържа зададената станция, дори и честотата й да се сменя в различните райони. Когато обаче сигналът намалее под определено ниво, радиото тръгва да търси по-добър сигнал. Ако не намери - става това което колегата е описал.Подробно за различните опции - тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_SystemЩом обаче колегата всичко е изключил - проблема е вероятно както го е описал колегата ogi28b.

Коментар

За да не отварям нова тема искам да задам и аз едно питане.Моят касетофон прави едни магарии и не мога да усетя от къде е.В даден момент,след неопределено време,часовника става 00:00ч и започва да мига,губи настройките на бас,високи,предни-задни колони.Радиостанциите си остават запаметени.Все едно е било прекъснато захранването му.Така и не мога да разбера от къде и защо го прави.Дали не трябва да му въведа кода,за да спре да прави тези магарии?
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Относно AF съм се объркал и колегите са прави, че означава alternative frequency. Аз се надявах, че като го изключа ще спре да си търси сам честотата но не го прави.
                          Прикачени файлове
                          Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                          http://fiat.comnet.bg/

Коментар

При мен се решава с натискане на копчето ТР и когато го няма на дисплея си заковава честотите.

Коментар

Повече за AF - http://whatis.techtarget.com/definit...213765,00.html
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Working...
                              X