Здравейте имам въпрос възможно ли е зимата да ми пада разхода карам пунто 1.2 elx на какво се далжи това разликата е кам 1-1.5 лт градско?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е зимата разхода на бензин да е по малък от лято
Collapse
X
-
в българският език / и не само в българския/, след края на изречението следва да се постави някакъв препинателен знак - !, ?, . това дето си го написъл, трябва да се прочете поне 2 пъти за да го разбере човек!!! нищо чудно да не получиш отговор на въпроса си....причината зимата да имаш по-нисък разход от лятото може да е в гумите... ако си сложил по-малки зимни гуми от летните може да дава отклонение... при мен е обратното, щото на мойто пунто сложих зимни 175/75 R 13 и ми дава около 10 % отклонение в скоростта, оттам в изминатите километри и разхода. виж в някой сайт за гуми - има калкулатори...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
Ако регулатора за топъл/студен въздух ти е блокирал да смуче само топло. Лятото в горещините горивната смес става прекалено бедна, пада мощността, ти компесираш с крачето = увеличен разход. Просто предположение.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:Ако регулатора за топъл/студен въздух ти е блокирал да смуче само топло. Лятото в горещините горивната смес става прекалено бедна, пада мощността, ти компесираш с крачето = увеличен разход. Просто предположение.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Има известен смисъл в това с охладения въздух и крачето.Колкото по хладен е въздуха толкова повече кислород нали това е идеята на интеркулерите от там и повече мощност ,а от там и по малко мачкане на педала за горивото.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Няма логика зимата да е по- икономичен автомобила- около 0.5/100 се качва само от загряването на място сутрин, с малко се качва и поради по- голямото съпротивление на зимните гуми, с малко и от съпротивлението с обикновено мократа настилка. Има един разход лятото, дето никой не го смята обаче- климатика- той лапа 1/100 повече, но при еднакъв размер гуми все пак зимата трябва да е незабележимо нагоре разхода.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Торнадо ви го каза, но айде да му скочите всички ... Най-вече от хладния въздух, но... при дизелови двигатели може да се получи икономия + по-добро вървене Но иначе не съм съгласен за тоя номер с бензиновите пари - ако чакахме да става бензина на пари - по-добре да го прекарваме през "изпарител", а не през ИнжекториSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
deadairplane
-
Ами нали за това вече и на бензинките слагат турбини, интеркулери и т.н? Идеята според мен е, че като ти е нагнетен и охладен въздуха - като каже "бууу" в горивната камера става както ти каза с по-голям обем... Говоря практически на изуст защото каквото знам от физиката се оказва неприложимо за някои двигателиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не знам, ама на мен разхода на метан ми падна осезаемо без да съм сменил нищо освен гумите от 185/60/15 на 185/55/15. Лятото с 8кг метан изминавах градско по 135км средно, а сега съм на 145км и има още една зелена лампа от четири, което значи, че поне 160-170км ще ги мина. Това си е към 25% по-нисък разход, едва ли е само от гумите.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Колеги, я засечете по няколко пъти и направете общата сметка за 700-1000 км, че така не е много ясно. На мен ми се е случвало от пълно до пълно и под 8 газ в София. Ще каже някой - партенка. Ами не - толкова си беше. Ама последния път се оказа над 11, без задръствания или нещо специално за отбелязване. Та това коя колонка колко напълнила бутилката....Петьо, ако караш на бензин - нямам обяснение. Все пак за кола без климатик и при еднакво каране е по-логично зимата да се качи разхода с малко. При теб е паднал с многоАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар