Вчера сменях гуми и видях, че кожушчетата на амортисьорите са се скъсали и висят. Това проблем ли е или е нормално да стане така?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маншон на амортисьор
Collapse
X
-
Ясно, проблем е. Може ли някой да ме ориентира колко ще ми искат за смяната. Мене ми се вижда пипкава работата. Трябва да се свалят амортисьори. А ако са скъсани и 4-те маншона... Ако някой е сменял нека каже колко ще ми земат за работа. Това дето го казвате 35лв. за 4-те маншона или за два. Гледам, че примерно PIRELLI са към 6лв. броя.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Ще гледам до края на деня да си изясня въпроса. Щото то ако и 4-те са заминали не е работа. Предните два със сигурнос са за смяна. Задните са зад кори и не мога да ги видя. Ако се има в предвид, че маншоните са по 6лв. то работата ще е.... Не ми се мисли.Edit: Току що звънях на Динекспрес(Пловдив) - 30 лв. труд на бройка. Леле ужас. Сметката става много дебела т.е. към 150лв. както спомена някой. Те Динекспрес са скъпари ама... Това само за ориентир го взимам.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
А ако амортисьора е омаслен това сигурен признак ли е, че е изпуснал? Теста с натискане на предницата на ръка и пускането й показва, че няма преколебания. И при мен маншона на въпросния амортисьор е скъсан и виси. И ако амортисьора е за смяна, нали трябва да се сменят двата предни амортисьора комплект? Препоръки за марка нови амортисьори? И преди да ги сменям не е ли по-добре да направя един тест на амортисьорите?П.С. Въпросите станаха доста и се надявам колегата да не се сърди, че ги пускам в неговата тема, но мисля, че причинно-следствената връзка е очевидна.
Коментар
-
Ако амортисьорите са ФИЗИЧЕСКИ здрави, но само са "изпуснали" то те могат да се "ремонтират" на цена по-разумна от закупуването на нови фалшиви такива. На мен ми рециклираха задните амортисьори с гаранция 60х км. или 6 месеца. Доволен съм. Цена - 60лв..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bogidar написа:...Edit: Току що звънях на Динекспрес(Пловдив) - 30 лв. труд на бройка. Леле ужас. Сметката става много дебела т.е. към 150лв. както спомена някой. Те Динекспрес са скъпари ама... Това само за ориентир го взимам., като ти казах да си караш така. На задните амортисьори няма такива маншони.
Коментар
-
Re: внимание
niki2572 написа:колеги внимаваите с амортисорителятото сменях всичко и скобата ми изпусна трудно намерих пружината внимаваите че става на оръжие което може да откъсне краиници дори и смъртне е трудно и внимателноAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар