Вчера сменях гуми и видях, че кожушчетата на амортисьорите са се скъсали и висят. Това проблем ли е или е нормално да стане така?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маншон на амортисьор
Collapse
X
-
Ясно, проблем е. Може ли някой да ме ориентира колко ще ми искат за смяната. Мене ми се вижда пипкава работата. Трябва да се свалят амортисьори. А ако са скъсани и 4-те маншона... Ако някой е сменял нека каже колко ще ми земат за работа. Това дето го казвате 35лв. за 4-те маншона или за два. Гледам, че примерно PIRELLI са към 6лв. броя.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Ще гледам до края на деня да си изясня въпроса. Щото то ако и 4-те са заминали не е работа. Предните два със сигурнос са за смяна. Задните са зад кори и не мога да ги видя. Ако се има в предвид, че маншоните са по 6лв. то работата ще е.... Не ми се мисли.Edit: Току що звънях на Динекспрес(Пловдив) - 30 лв. труд на бройка. Леле ужас. Сметката става много дебела т.е. към 150лв. както спомена някой. Те Динекспрес са скъпари ама... Това само за ориентир го взимам.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
А ако амортисьора е омаслен това сигурен признак ли е, че е изпуснал? Теста с натискане на предницата на ръка и пускането й показва, че няма преколебания. И при мен маншона на въпросния амортисьор е скъсан и виси. И ако амортисьора е за смяна, нали трябва да се сменят двата предни амортисьора комплект? Препоръки за марка нови амортисьори? И преди да ги сменям не е ли по-добре да направя един тест на амортисьорите?П.С. Въпросите станаха доста и се надявам колегата да не се сърди, че ги пускам в неговата тема, но мисля, че причинно-следствената връзка е очевидна.
Коментар
-
Ако амортисьорите са ФИЗИЧЕСКИ здрави, но само са "изпуснали" то те могат да се "ремонтират" на цена по-разумна от закупуването на нови фалшиви такива. На мен ми рециклираха задните амортисьори с гаранция 60х км. или 6 месеца. Доволен съм. Цена - 60лв..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bogidar написа:...Edit: Току що звънях на Динекспрес(Пловдив) - 30 лв. труд на бройка. Леле ужас. Сметката става много дебела т.е. към 150лв. както спомена някой. Те Динекспрес са скъпари ама... Това само за ориентир го взимам.
Коментар
-
Re: внимание
niki2572 написа:колеги внимаваите с амортисорителятото сменях всичко и скобата ми изпусна трудно намерих пружината внимаваите че става на оръжие което може да откъсне краиници дори и смъртне е трудно и внимателноAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар