Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Клапанчета за пръскалки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Клапанчета за пръскалки

Колеги, и при мен въпросните клапанчета са "сдали багажа".http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Въпроса ми е: Някой скоро да си е купувал такива клапанчета в София? Координати на магазина?
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Ами аз скоро ходих (май беше преди няколко месеца). Магазина е точно на ъгъла на Рaковски и Тимок, както е в картата, която е е дал Pecho
    RIP Притежателка на горда Panda RIP
    Bravo 1.2 16V

Коментар

Благодаря за отговора ju! :D Явно трябва да го посетя въпросния магазин.
      Среден разход на газ

Коментар

T&N CAR на Дойран и Гоце Делчев. Тройник 5 лв двойник 4 лв или нещо такова. Доволен съм
        FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

Днес най-после си купих въпросните клапанчета за пръскалките! :D Минах през "Александър Ауто" на ул. Васил Левски 101 и "профилактично" попитах. Имат клапанчета. Тройник и двойник по 5.50 лв. За съжаление клапанче двойник имаха само едно - последното - и казаха, че не очакват скоро доставка. След това отидох до въпросния магазин, намира се на ул. Г.С.Раковски 16, пресечката с ул. Тимок, точно както са описали Pecho и ju. Има клапанчета - и тройник, и двойник. Там цената им е по 4 лв. /Уф, прецаках се с "Ал. Ауто"... / Взех си още един двойник от там. Във въпросния магазин има и доста най-различни пластмасови щипки
          Pecho написа:
          Между другото във въпросния магазин има всевъзможни пръскалки, клапанчета и др. подобни, както и сума щипки (за тапицерии, врати и пр.). Ценно! Ама си носете старата, че са много видове и не е сигурно, че ще си познаете вашата. :D
          П.С. Благодаря Ви Pecho и ju, че сте дали координатите на магазина и ми спестихте доста време в безцелно лутане и търсене! :D
          Среден разход на газ

Коментар

Колега дефинирай ми здали багажа моето задно беше запушено отворих го прочистих го тръгна а тройника като натисна да пръска пръскаше през клапата бях го увил с вулканиризираща лента да не пръска ама нямаше налягане нещо махнах я отворих го пак го почистих то вътре все едно котлен камък и си тръгна и то. Поне мойте клапи не виждам как могат да здадат багажа така, че кажи какво точно е станало да имам едно на ум.
            Fiat punto 1,1
            Fiat bravo 1,6 16v
            Fiat bravo 2,0 20v
            Honda civic 1,5
            BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Вътре в самите клапанчета има една гумичка - тя се прецаква, "разлага", "сдава багажа". Като я махнеш започва да тече вода през отвора на клапанчето, който е оставен за да може под действие на налягането да осигурява придвижването на клапанчето вътре нагоре за да премине течността и връщане на клапанчето обратно, когато няма налягане. Можеш да махнеш гумичката /това бях направил аз досега/ и запушиш /залепиш/ отвора за въздух, но това решение е временно и мен нещо "не ме кефеше"... Трябва да "помпиш" няколко пъти докато тръгне водата на пръскалките, а и тече от отвора за въздух на клапанчето... Надявам се разбра за какво става въпрос, след като си разглобявал клапанчето.
              Среден разход на газ

Коментар

Баща ми има автоморга предимно с стари коли. Бравота например няма и на мен ми бяха запушени тия клапи но майстора я побългари работата...зе от някое и друго типо май беше по различни клапи ако имаха повече изходи запушваше ги и одължихме маркучи с други и работата стана като нова ... след като натисна лосчето след 3 секунди вече пръска здраво
                Fiat Bravo '95, 1.8 16v

Коментар

Е сега вече с нови клапанчета пръскалките при мен работят перфектно - и предните и задната!!! :D :D :D
                  Среден разход на газ

Коментар

Working...
                  X