Здравейте,бих искал да попитам за следния проблем, които вече ме мъчи почти 1месец.Значи в един момент /при палене, след продължително каране и по време на каране/ оборотомера изведнъж полудява.Както си държи нормални обороти на празен ход /~800/ започват да падат стават около 500-300-0.Двигателя е в нормален режим т.е. оборотите на дв. не се променят, а само тези на оборотомера.При потегляне оборотомера започва да брой вместо от 800++++, от 300++++;След спиране и изгасване за около 5сек. всичко се оправя до следващия път.Предполагам, че е някой даттчик или лоша връзка, ако може за ме насочите къде да търся проблема ще съм благодарен.п.с. колата е BRAVA 1.6 16V 99г.Мерси предварително !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотомера - грешно показание
Collapse
X
-
При мен проблема е с километража, но мисля, че вече съм намерил решението - смяна на датчика на километража - около 60лв. струва. Предполагам е датчик на Хол.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Megadeth написа:mри мен уреда за температурата, при теб - оборотите.Лоша връзка някъде в таблото. Пробва ли да го треснеш с юмрук отгоре?Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Megadeth написа:mри мен уреда за температурата, при теб - оборотите.Лоша връзка някъде в таблото. Пробва ли да го треснеш с юмрук отгоре?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Това е евтина идея - ще пробвам с електроконтактен спрей първо После ще купувам датчициSteliyan's Life!
Коментар
-
мойта каручка е 1.6 и датчика, от който взема инфо уреда на таблото ми се намира завит на термостата. понеже там е компира и някви маркучи и не ми се разглобяваше всичко го пръснах с вд 40 и се оправи. просто си намерете датчиците къде са на вашите двигатели и си пробвайте, в крайна сметка с едно пръскане и 60 лв да си спестиш не е злеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар