Дам, и аз едвам го напъхах тоя филтър в дупката. Баси ментетата. Май и в T&N се оказват педали.А къде са тия дрениращи отвори, че май не ги знам За колегата edesign пак ще кажа, че преди смяната на филтъра нямаше нищо обезпокояващо. Всичко започна в момента, в който ръгнах новият ф-р.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не си сменяйте поленовият филтър!
Collapse
X
-
Бе тия отвори някои казват че са 3, ма аз намерих само един. Както си свалиш кората под дясната чистачка, бъркаш с ръката и някъде по средата на купето е, там е бъкано с листа и кви ли не боклуци, разчистваш изплакваш с вода (аме не обилно че не знам как от там си наводних алармата която е в калника ) Ако ти намериш още отвори свиркаи но аз намерих само тоя средния.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
chris написа:...А къде са тия дрениращи отвори, че май не ги знам ...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
deadairplane
-
Там където са пантите има и са доста малки и първо те се задръстват щото на практика са един процел.Доста на кофти място са.Първо махнах каквото можах с една клечка и след това със силна струя вода измих остатъците.Доста се потрудих докато излезе всичката мръсотия.Средни отвор е най лесен но ако дори малко е запушен и при по силен дъж се събере малко вода като се разплиска и намокри филтъра. Ами че той е хария или вата.Попива като гъба а щом е влажен представете си какво се получава когато минава въздуха през него. Няма друга алтернатива освен редовно чистане и особенно сега когато падат толкова листа.Не знам имам чъството че там е като боклукчийско кошче.
Коментар
-
Отворите наистина баха запушени - под кората беше езеро.И трите ги прочистих и от тук нататък да видим дали ще се поти.Ама дори и да е същото положението, твърдо заявявам, че аз повече няма да се занимавам!Голяма играчка е после докато сглобиш всички пластмаси дето си извадил. А и не е за хора със слаби нерви.p.s. На средният отвор има нещо като гумен предпазител. Аз го махнах защото не прилепва хубаво и пречи водата да изтича напълно. Който прави тази процедура го съветвам също да го махне.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
somebody написа:Slavi_Lancia написа:Имало някви филтри с активен въглен около 30 лева били, уж хубави, ама не съм ползвал не знам как са, не мога да те посъветвам да си вземеш.
Коментар
-
6ma7ka7a написа:абе колеги четах темата ама не мога да си махна чистачките някои да помогне да обясниIvoMarea написа:Върху оста на чистачката има пластмасово декоративно капаче, което трябва да се извади чрез подпъхване на отвертка. След това се развива гайката и чистачката се издърпва нагоре, понеже е на шлици.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар