Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не си сменяйте поленовият филтър!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дам, и аз едвам го напъхах тоя филтър в дупката. Баси ментетата. Май и в T&N се оказват педали.А къде са тия дрениращи отвори, че май не ги знам За колегата edesign пак ще кажа, че преди смяната на филтъра нямаше нищо обезпокояващо. Всичко започна в момента, в който ръгнах новият ф-р.
    Bravo 1.6 16v

Коментар

Бе тия отвори някои казват че са 3, ма аз намерих само един. Както си свалиш кората под дясната чистачка, бъркаш с ръката и някъде по средата на купето е, там е бъкано с листа и кви ли не боклуци, разчистваш изплакваш с вода (аме не обилно че не знам как от там си наводних алармата която е в калника ) Ако ти намериш още отвори свиркаи но аз намерих само тоя средния.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia, сега като се загледах в подписа ти и прочетох правило №1 ептен ме хвана яд!Да се е*а в кретена!Айде сега се почва с правило №2 и от там нататъка само правило №3!!!
        Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
          ...А къде са тия дрениращи отвори, че май не ги знам ...
          Ето го основният (темата е дъвкана и снимката е пускана, ама нейсе). Мисля, че в двата края също има малки отвори към калниците, но ако този е отпушен няма как да прелее водата през отвора за филтъра. Но ако е запушен, при първия по-силен дъжд пространството под чистачките се превръща в едно малко моренце (в което между другото небрежно се плацика двигателчето на чистачките)...А за филтъра - моето мнение е, че не е в него причината и че и с най-измамния филтър е по-добре, отколкото без никакъв (стига разбира се да не спира тотално въздушния поток).
          Прикачени файлове
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Slavi_Lancia написа:
            Бе тия отвори някои казват че са 3, ма аз намерих само един.
            познавам го тоя дето го каза за два съм сигурен, третия ми се губино ако централния е проходим - няма проблем
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

А аз бях чул, че има четири
              My car is the best :P
              Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

100 % има един под дясната панта, предполагам и под лявата има, а този под дясната съм го чистил и знам че го има. Дупка с размер 1/2 на 1 см, мъничка е.

Коментар

Коментар

Там където са пантите има и са доста малки и първо те се задръстват щото на практика са един процел.Доста на кофти място са.Първо махнах каквото можах с една клечка и след това със силна струя вода измих остатъците.Доста се потрудих докато излезе всичката мръсотия.Средни отвор е най лесен но ако дори малко е запушен и при по силен дъж се събере малко вода като се разплиска и намокри филтъра. Ами че той е хария или вата.Попива като гъба а щом е влажен представете си какво се получава когато минава въздуха през него. Няма друга алтернатива освен редовно чистане и особенно сега когато падат толкова листа.Не знам имам чъството че там е като боклукчийско кошче.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Отворите наистина баха запушени - под кората беше езеро.И трите ги прочистих и от тук нататък да видим дали ще се поти.Ама дори и да е същото положението, твърдо заявявам, че аз повече няма да се занимавам!Голяма играчка е после докато сглобиш всички пластмаси дето си извадил. А и не е за хора със слаби нерви.p.s. На средният отвор има нещо като гумен предпазител. Аз го махнах защото не прилепва хубаво и пречи водата да изтича напълно. Който прави тази процедура го съветвам също да го махне.
                      Bravo 1.6 16v

Коментар

somebody написа:
                        Slavi_Lancia написа:
                        Имало някви филтри с активен въглен около 30 лева били, уж хубави, ама не съм ползвал не знам как са, не мога да те посъветвам да си вземеш.
                        Мдаа, тези хубавите са около 30лв. или поне миналата есен бяха толкова, но много трудно се намират, поне аз като търсих си беше трудно.
                        Този дали е от хубавите? И аз досега не съм ползвал такъв, но ако с него е по-добре, инвестицията напълно си заслужава.
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

абе колеги четах темата ама не мога да си махна чистачките някои да помогне да обясни
                          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
                            абе колеги четах темата ама не мога да си махна чистачките някои да помогне да обясни
                            Две теми по-надолу в същия раздел - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=19233: Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                            IvoMarea написа:
                            Върху оста на чистачката има пластмасово декоративно капаче, което трябва да се извади чрез подпъхване на отвертка. След това се развива гайката и чистачката се издърпва нагоре, понеже е на шлици.
                            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                            Среден разход на газ

Коментар

благодаряти колега masterkar
                              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Между другото я кажете как се проверява клапата за въздуха дали отваря и затваря нармално?
                                Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X