Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не си сменяйте поленовият филтър!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не си сменяйте поленовият филтър!

Пускам тука темата защото в "консултации" най-много е дъвкано потенето на стъклата!И така.. лекичко ми се запотяваха стъклата, повтарям ЛЕКИЧКО и реших да си сменя поленовия филтър.Взех нов, смених го със стария, естествено с голям кеф изхвърлих старият мръсен и черен филтър и общо взето си викам: свърших и таз добра работа... Да ама не! Сега просто не искам да ви обяснявам как ми се потят стъклата и за к’ва капсула става въпрос от вътре. И то не само на дъжд, а и дори само като е студено. Няма отпотяване - ни на климатик, ни на нищо. Така ме е яд, че си изхвърлих стария филтър, че направо ще се побъркам! К’ви филтри се продават незнам.
    Bravo 1.6 16v

Поленовия филтър има посоко - спазил ли си я?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Е ти сега направо ме заби!Като се замисля старият наистина не можеше да се сложи наопаки, че беше различен отгоре и отдолу.А новият е абсолютно еднакъв и от двете страни, с други думи - този няма посока.Идиотска работа
      Bravo 1.6 16v

Коментар

Нарушена вентилация на въздуха в купето.Не обвинявай само поленовия филтър.Съжалявам досега се опитвах да намеря схемата за вентилацията на купето при Браво ,но не успях.Става въпрос затова ,че автомобилите в задната си част имат едни отвори през които въздуха напуска купето.За някой от тяй се намират под задната броня в двете страни и ако те по някакъв начин са запушени става това потене на стъклата.Моля ако някой колега може да намери въпросната схема от ръководствата да я постне.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Абсолютно еднакъв и пак има посока на пропускане. Това е сигурно. Огледай го хубаво.

Коментар

ОК, ама дори и да е нарушена вентилацията, със стария филтър си беше екстра - съвсем лекичко запотяване, в границите на нормалното.Еми явно ще трябва наистина да го разгледам по-обстойно за посока и дано проблема се окаже в моя телевизор!
            Bravo 1.6 16v

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                Продават се и ментета все пак живеем в БГ ако си го земал за около 20 лв дъди сигурен че наистина е менте.
                е колко да е една харития бах я
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

15-тина кинта и нема да ви казвам от кой магазин на Оборище го взех!!!
                  Bravo 1.6 16v

Коментар

пробвай ка е без филтър, и ще разбереш дали е от него
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                        pakumba написа:
                        deadairplane написа:
                        Продават се и ментета все пак живеем в БГ ако си го земал за около 20 лв дъди сигурен че наистина е менте.
                        е колко да е една харития бах я
                        Проблема е че трябва да има в него и активен въглен и силикагел е те за това ако е само една хартия сещай се.
                        гледам, че има 2 модела с и без акт въглен. па и активния въглед не е чак толкова скъп бе, всичко е спекула. аз лично махнах филтъра и не ми се потят грам джамовете вече.
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Фърлям го и тоя...
                          Bravo 1.6 16v

Коментар

Оооооо чакай още нищо не си видял. Типърва пък ще установиш как мирише тва чудо, нема такава миризма. И аз така се прецаках на Ланчата да си хвърля стария филтър и да си купя нов от 12 лева, няма такава грешка в живота Изхвърлих го на 2рата седмица на негово място сложих няква вата за климатици и година и половина нямам проблеми. Не си купих нов поради простата причина че като оригиналния (от нещо като вата) така и не намерих, има само тея евтините от по 12 лева дето са от няква хартия. На бравото оня ден го свалях и го прах, светна не си и помислям да го сменям. Не разчитам че ще лови бактерии или там квото и да е, важното е да не влиза прах, другото е бял кахър, на москвето все поленови филтри съм имал та съм станал толчав
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              ... на москвето все поленови филтри съм имал та съм станал толчав
                              Москветата са голяма работа!!!
                              Прикачени файлове
                              My car is the best :P
                              Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Working...
                              X